Ulftse Boys zet bij s.v. Loo volgende stap richting kampioenschap

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

1 mei 2016 14:30

Wesselkamp, G.J.W.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Na vier overwinningen op rij stond op er op zondag 1 mei een uitwedstrijd te wachten tegen Sportvereniging Loo. Andermaal een belangrijk duel in de titelstrijd die de ‘Boys’ voert met naaste belager GWVV. Voor de heenwedstrijd moesten we ver terug in de tijd, het was namelijk de eerste speelronde toen s.v. Loo op bezoek kwam in Ulft. Mede dankzij een hattrick van Roel Gebbinck eindigde het duel in een 4-2 overwinning voor de Ulftenaren. Vandaag begonnen zij met de volgende namen: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Geert Althoff; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Mike Zastrow en Rik Perloy. Op de bank zaten Jordy Schepers, Jesse Rijntjes, Marijn van den Heuvel, Dion Robben en Martijn Egberts.

De eerste helft begon met een fel Ulftse Boys dat de tegenstander vroeg onder druk probeerde te zetten en liet zien dat het vroeg de score wilde openen. Nadat enkele doelpogingen nog naast of over gingen, was het in de 11e minuut wel raak. Het was Rik Perloy die naar binnenkwam en uithaalde. Doordat de bal iets van richting werd veranderd was de doelman kansloos: 0-1. Gezien het spelbeeld lagen er kansen om door te drukken en de score verder op te voeren. Echter zoals vaker dit seizoen zwakte het spel een beetje af en werd de ‘Boys’ slordiger. Tegenstander s.v. Loo was echter niet bij machte ervan te profiteren en de koploper pijn te doen. Langzaam maakte iedereen zich al op voor de rust toen er ineens toch nog gejuicht kon worden. Het was spits Mike Zastrow die met een listig balletje Rik Perloy wist te bereiken. Hij kende geen genade en schoot in de 45e minuut hard zijn tweede van de middag binnen: 0-2.

De openingsfase van de tweede helft was wederom geen goede fase van de koploper, en, integendeel tot de eerste helft, wist de thuisploeg nu enkele keren in de buurt van doelman Jaap Bouman te komen. Het spel van de gasten werd er niet beter op, en in de 66e minuut kreeg het de rekening gepresenteerd. Na een goede aanval was het ineens raak voor de thuisploeg doordat één van hun spelers vanaf rand strafschopgebied raak schoot: 1-2. De spanning die terug leek te zijn werd vervolgens gelijk weer de grond in geboord. Rechtsbuiten Jean-Pierre Luciana ging achter een diepe bal aan, zette zijn tegenstander opzij en schoof in de 67e minuut de bal in het doel: 1-3. De rood-wit-blauwen konden nu vrijuit voetballen en ging opzoek naar een grotere score. Het duurde echter nog bijna een kwartier voor er weer gejuicht kon worden. Na een scrimmage voor het doel van de gastheren was het in de 80e minuut Roel Gebbinck die het laatste tikje gaf: 1-4. Het elftal bleef ook na dit doelpunt hongerig naar meer, en dat zou er ook komen. In de 84e minuut was het andermaal Roel Gebbinck die intikte op aangeven van Jean-Pierre Luciana: 1-5. De eindstand werd bepaald door de rechtsbuiten zelf. Op aangeven van Jordy Schepers schoot Jean-Pierre Luciana in de 87e minuut zijn tweede van de middag binnen: 1-6.

Door deze ruime overwinning, en de overwinning van GWVV op SDZZ blijft het verschil tussen de buren één punt in het voordeel van de ‘Boys’. Er wachten nu nog twee finales, te beginnen volgende week zondag, 8 mei, om 14:00 uur in Netterden tegen het plaatselijke NVC. Bedankt aan al het ‘Boys-publiek’ voor hun steun vandaag en tot volgende week!