Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen, E2, Groep 4 62

5 september 2015 9:30

Voor de tricolores is het vroeg op vandaag. Eerst naar de kapper, de nodige gel in de haren en dan op de foto bij de boys. Met slaperige oogjes, maar wel strak gekleed gaat het naar het trainingsveld voor de opstelling.

De eerste zenuwen zijn voorbij als we in Miste aankomen. Zelfs met ballen van de tegenstander gaat de warming up perfect. De tegenstander staat op doelpunten achter onze boys, dus er zal gewonnen moeten worden.

Het fluitsignaal klinkt op precies 09.30u en de mannen gaan vol van start. Meteen druk zetten was het advies van de trainers en dat gebeurt. De verdediging staat goed op lijn, we spelen met een extra middenvelder.

Onze jongens zijn gretig en willen graag winnen. Mooie combinaties van achteruit naar voren zorgen voor een druk op Miste. Al binnen 10 minuten is het 1-0 voor de kampioenen. Dirk tikt de bal met een mooi schot achter het net.  Onze jongens spelen het hele veld zoek en staan overal.

Lucas en Merijn staan als stootrammen achterin en voorkomen dat Jesse zijn keeperstrukendoos uit de kleedkamer moet halen. Ruben, Noah en Dirk zijn de perfecte lijntjes naar de voorhoede en Melaad, Jory en Bram spelen de verdediging zoek.

Met een mooie voorzet gooit Merijn de bal naar de middellijn en stoomt Noah op naar de helft van Miste. Met een mooi schot maakt Ruben 2-0.

Net voor het einde van de 1e helft tikt Jory met een bal a la Sneijder de bal achter de goed keepende tegenstander. 3-0 in rust.

In de 2e helft komen de mannen uit Oer pas echt los, ondanks de regen. Mooie tikkie-takkie combinaties tussen de puik spelende verdedigers, en via kruisballetjes naar de voorlinie. De eerste trainingservaringen worden in praktijk gebracht. Noah tikt met een boogje de bal achter de zwaar verdrietige tegenstander. 4-0.

Halverwege de 2e helft regent het heel hard en worden beide teams moe. Toch perst Bram alles uit zijn tenen om de 5e goal te scoren. We gunnen vervolgens Miste ook een klein succesje en sluiten de wedstrijd af met 1-5. We staan bovenaan in de beker.