Een lekkere wedstrijd voor het zelfvertrouwen!

Ulftse Boys JO15-1

C-junioren zaterdag, C1, 2e klasse 10

19 september 2015 15:00

Gijbels, N.R.

Voordat de wedstrijd begon was er een klein probleem: de aangewezen scheidsrechter was niet op komen dagen. Dat betekende dat een clubscheidsrechter moest aantreden. Normaal is dat geen probleem maar de scheidsrechter wilde beginnen in een tenue met zijn eigen clubkleuren. Om geen misverstanden te veroorzaken,  hebben we hem eerst verzocht om zich om te kleden. Al met al leverde deze situatie een kleine vertraging op.

Na het eerste fluitsignaal gingen we vrij soepel van start en komen we snel op een 0 -2 voorsprong, door mooie goals van Stijn (5e min) en Cem (11e min). De spelers van DVC begonnen toen op elkaar te mopperen, waardoor ze alleen maar minder goed gingen spelen. De eerste helft was dan ook geen spannende wedstrijd meer te noemen, want we liepen al snel uit naar een 0-7 voorsprong. Dit was ook de ruststand.

In de kleedkamer hadden we afgesproken dat dat we lekker op de ingezette manier moesten gaan door voetballen en vooral aandacht moesten hebben om elkaar de bal te gunnen. De eerste periode van de tweede helft ging het toch niet helemaal vlotjes. Blijkbaar had de tegenstander een andere opdracht meegekregen, want ze zaten behoorlijk fel op de man te spelen. Daar hadden we wel even last van, maar na een kwartiertje ging de bal weer goed rond. Met mooie goals en ook door wat gekluns bij DVC achterin, konden we de stand uitbreiden tot maar liefst 0 – 14. Al met al was het een lekkere wedstrijd voor het zelfvertrouwen!

Lucas van Ampting (met aanvulling van Henk Swaters)