Boys D2 doen zichzelf de das om

Ulftse Boys JO13-2

3 - 8

DZC '68 D9

Competitie

D-pupillen zaterdag, D2, 5e klasse 08

Datum

26 september 2015 11:00

Accommodatie

Onbekend

Foto´s gemaakt door Marco Giesen

Verslag geschreven door Gerard Wijnia

Vandaag kwam nr. 2 DZC D9 bij ons op bezoek, reden des te meer om onze warming up even serieus op te pakken. En dat deden wij zo goed dat wij de tijd vergaten om voor 11:00 uur op veld 2 te verschijnen.Bij de aftrap bekeken wij onze tegenstander nog even goed aan en waren onder de indruk van hun verschijning. Bomen van mannen, minstens 2.20 meter waren ze. Baardgroei en tattoos ontbraken nog net. Het was letterlijk en figuurlijk klein duimpje tegen de grote reus.  

Het technisch kwartet van de D2 had een verrassing in petto. Mehmet mocht in de spits beginnen om zodoende wat body en technisch inzicht in de punt te brengen.
Meinte werd als voorstopper gepositioneerd en dit was geniale zet, hij stond helemaal op zijn plek daar. Op de goal stond Lukas en verder bleef de opstelling ongewijzigd.

De Boys startte uitstekend aan de pot, fel op de bal en oog voor elkaar. Prachtig om te zien dat onze nieuwe trainingsmethode VTONapp zijn uitwerking had. Driehoekjes om je vingers bij af te likken, tikkie taka van de bovenste plank. Hetgeen resulteerde in een dik verdiende 1-0 voorsprong en het zou vandaag een prachtige dag gaan worden.

Dit kon niet meer stuk, geweldig gallary play met onze snelle buitenspelers, bonkige spits en goede aanvoer vanuit het middenveld. Maar plotseling kwam DZC zeer gelukkig op 1-1 door een eigen goal van een van onze verdedigers. Niks aan te doen, koppie omhoog en doorgaan. Kans op kans, de paal en de lat en een keeper met uitschuifarmen waren onze tegenstander van de eerste helft.

Moet gezegd worden dat wij soms ook wel iets slimmer met onze kansen om mochten gaan, maar daar valt nog op te trainen. Het was meer domme pech dat de bal er niet in ging. En zoals altijd, als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander het wel. We gingen rusten met 1-3 in plaats van 5-1, dat was wel een mentale klap voor ons. 

De tweede helft gingen wij door waar wij mee gestopt waren, een ware aanvalsdrang op het vijandelijke doel was een feit. En nu gingen de ballen er wel in, de aansluitingstreffer werd gemaakt en het geloof was terug. De mannen in de rode jassen aan de zijlijn wisten het zeker, wij gaan winnen !!  Maar 2 penalty’s tegen was de genadeklap voor de boyzzz.

Beide pingels werden bijna gestopt door Lukas, beide werden getoucheerd maar hadden helaas de nodige snelheid waardoor ze in het netje belande. De koppies gingen hangen en het was weer hetzelfde liedje, de mentale weerbaarheid is ons zwakke punt. Hier moeten wij echt aan werken, wellicht moeten wij Emiel Ratelband maar even laten komen om de boel te motiveren, Tjakkaaaaaa.

Eindstand 3-8, DZC is nu koploper en wij blijven de rode lantaarn net voor.

Volgende week de derby tegen SDOUC, tijd voor het omslagpunt !!

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!