Periodetitel bijna zeker voor Ulftse Boys E2

Ulftse Boys JO11-2

10 - 1

Longa '30 E8

Competitie

E-pupillen zaterdag, E2, 4e klasse 16

Datum

3 oktober 2015 9:00

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

Het is vroeg op zaterdag 3 oktober. De lage mist hangt als een deken over het complex als de helden van de E2 het terrein op komen fietsen.  De spanning is op de koppies af te lezen.  Het altijd lastige Longa komt op bezoek. De kleedkamerindeling is misschien een voorbode. Wij zitten in 7, Longa zit in 2.  Als dat de stand wordt, denken de trainers, dan is onze periode titel zeker gesteld. Maar ja, eerst maar eens doen. Het gras is nat, het veld is uitgezet en de pionnen staan te wachten op balcontact.

De tricolores worden nog even scherp getraind door topcoach Roy en Jesse "Jaap" Roenhorst wordt ingespeeld door Ingo. We hebben Jory op trainingskamp gestuurd, zodat hij helemaal klaar is voor de topper tegen MvR volgende week. De tricolores tegen de orangisten gaan strak 9.00 van start. Vol gas gaat de ploeg ertegenaan. Al na een paar minuten wordt de bal vanaf de achterlijn naar de helft van de tegenstander gepingeld. Met indrukwekkend voetenwerk van de vleugelspelers krijgt Noah de bal op de veters en scoort zijn eerste puntje van vandaag. Ayberk maakt een prachtige assist, op aangeven van Ruben en brengt Bram is stelling. Dirk is sluwer en slalomt door de verdediging van Longa en ploft de 2-0 erin.  Merijn en Bram zetten daarna een 1-2 tje in wat leidt tot de 3-.0. Langs het veld horen we de ouders zachtjes roepen om de 10. Lucas en Noah, geholpen door Melaad  duwen op links stevig door en Noah laat de 4-0 op het scorebord noteren. Jan, de materialenman, heeft dropjes beloofd bij winst, dus dat hebben de toppers zich goed in de oren geknoopt. Net voor het fluitsignaal lopt Dirk als een volleerd prof de bal in de linkerbovenhoek. 

Met een 5-0 voorsprong dartelen de tricolores de kleedkamer in voor red bull ranja en een korte peptalk van Roy. Keeper Jesse Jaap heeft zijn kussen meegenomen, want er valt weinig te beleven op de helft van de boys. De wervelwinden uit Ulft laten zien dat de resultaten uit de training goed van pas komen. Door Lucas op het middenveld te zetten en Ruben en Merijn de pot achterin dicht te laten houden, ontstaat veel ruimte voor de voorhoede. Dirk en Melaad strijden op de 6-0 en 7-0.   De roep om de 10 wordt steeds sterker, en Noah "de stifter" van Hal is los. Binnen 10 minuten wordt de 10-0 op het score bord gezet en de menigte om het veld gaat helemaal los. De Longa eer wordt toch nog even gered door de sportieve instelling van Jesse.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!