D-pupillen zaterdag, D2, 5e klasse 08

3 oktober 2015 11:00

Foto's gemaakt door Marco giesen
Verslag gemaakt door Gerard Wijnia

3 gespeeld 0 punten, vandaag moest het gebeuren. Die hatelijke 0 moest en zou omgezet worden in punten. SDOUC was onze tegenstander, geen mooiere tegenstander te verzinnen om het tij te doen keren. De mannen in de driekleur hadden geen extra motivatie nodig, scherp als sambal stonden ze dan ook aan de start.

En vanaf het begin was het duidelijk, het was eenrichtingsverkeer richting de goal van SDOUC. Een ware stormvloed van aanvallen legde SDOUC lam. Vanuit een corner was het aanvoerder Daan die met een originele "Meinte Shuffle" de score wist te openen.
De 1-0 stond op het bord en een glimlach verscheen op de Oerse gezichten.

De jongens en 2 meiden van de verkeerde kant van Ulft bleek een aardig potje te kunnen verdedigen. Met een grote sterke spits bleek SCOUC een stugge counterploeg. Keer op keer wist de verdediging de bal van ons te ontfutselen en met "lange halen gauw thuis" werd de bal over onze verdediging geplaatst. 4 kansen 2 goals, een lesje effectiviteit was het resultaat van de eerste helft.

In de tweede helft gingen wij door waar wij in de eerste helft mee begonnen waren. Aanvallen aanvallen en aanvallen, kans op kans werden om zeep geholpen. Maar toen kwam eindelijk de beloning voor Mehmet, na 2 schoten op de paal en diverse pogingen wist hij de 2-2 binnen te tikken. Het geloof was er en het was nu een kwestie van de score uitbreiden en Stijn bracht ons voor de 2e keer van vandaag op voorsprong.

Het spel werd slechts op een helft gespeeld, Lukas begon in zijn goal apenkooi te spelen. Laatse man Kyran en gelegenheidslinksback Jaimy deden bokje over terwijl rechtsback Arkan zich als een ware Caner Cavlan op de vijandelijke helft begaf. Door het harde werken sloeg de vermoeidheid toe, de pap kwam in de benen en daar wist SDOUC goed gebruik van te maken. Twee uitbraken waren genoeg om een uitslag 3-4 op het wedstrijdformulier te zetten.