Sep te Lintum (vrije trap)
Wiebe Ursinus (intikker)

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse 38

7 november 2015 10:00

De jongens van de Ulftse Boys staan ondanks de nederlaag van vorige week, met opgeheven hoofd op het veld. Ze zien er scherp uit en lijken zin te hebben in: "gewoon een lekker potje voetbal".  In de eerste minuten van de wedstrijd lijkt het alsof de boys in het ritme van de wedstrijd moeten komen. Maar in de zesde minuut weet Wiebe een doelpunt te forceren en is een 1-0 een feit. En dan gaan in één keer alle remmen los. We zien een geoliede machine over het veld denderen, de boys laten een mooi staaltje vakwerk zien. Er komt geen tegenstander door de verdediging heen. Alle ballen die aan onze helft komen, komen niet verder dan 6 meter over de middellijn. De ballen worden zorgvuldig weggewerkt door Figo, Jonas, en Daan.  Doordat het middenveld met Adam, Sep Ties, goed op stoom is zien we prachtige acties die door mooi samenspel worden bekroond met veel doelpunten. En met samenwerking bedoel ik ook dat iedereen mee verdedigde en meehielp bij de opbouw naar voren, echt goed! Een aantal individuele acties vandaag waren echt bijzonder en jammer om ze niet te noemen: zo zagen we een onbevreesde keeper "Dirk" uit het doel komen als een leeuw die recht op zijn prooi afgaat en de bal zonder vrees uit de voet van de tegenstander pakt, echt een prachtig mooie actie. En dan nog Sep, die vanuit het middenveld met veel lange sprints kansen weet te creëren, maar het ook weet af te maken. Een grote verandering vandaag zagen we in het nemen van Corners, die werden tot in de perfectie uitgevoerd door Stijn en Sep want ze komen daar waar ze moeten komen, namelijk; in de voet van de spits. En als je het over de spits vandaag, dan heb je het eigenlijk over Wiebe hij weet maar liefst 6 keer te scoren door de puike samenwerking van alle jongens. Het was weer een lust voor het oog vandaag, goed gedaan jongens!