Ulftse boys wint de op 1 na laatste wedstrijd van de competitie.

Djille van Aalst (intikker)
Tijn Konst (stift)

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse 38

21 november 2015 8:30

De op 1 na laatste wedstrijd van de competitie, en de Ultse Boys F3 houd stand om hun 2e plek in de competitie te behouden.  Ondanks de vroege ochtendglorie en de 4°C buiten, zijn de Boys fit.  De Boys weten dat ze vandaag de wedstrijd moeten winnen. Alleen dan krijgen ze volgende week in de wedstrijd tegen SDOUC een kans om op een gedeelde 1e plek en kunnen dan de competitie af sluiten als ware kampioenen.

Direct in de eerste minuten zijn de boys zo scherp als een mes, en na 4 minuten spelen weet Wiebe te scoren ondanks de support van tegenpartij, die bestonden uit 6 hoofdtrainers van allerlei klassen, ouders en genodigden. Zelos was dus  zogezegd gebrand de Ulftse Boys het vandaag extra moeilijk te maken! Zoals gewoonlijk weet de achterhoede weer stand te houden met de "Gebroeders Daan&Tijn", Jonas en Figo en uiteraard Dirk op het doel. Zelos krijgt zo nu en dan wel kans om door de middenlinie te komen maar lopen zich elke keer weer vast in onze goede verdediging. Helaas missen we Sep op het middenveld omdat hij is uitgeleend aan de F1. Maar hij wordt vandaag fantastisch vervangen door Adam aan de rechterkant. Adam is pas bij het team gevoegd en is na 4 wedstrijden al niet meer weg te denken uit het team. Ook Djille is na een lange tijd van blessures weer terug in de spits en weet in de 11e minuut de 0-2 te maken met een gigantisch hardschot. Een paar minuten voor rust weet de Ulftse Boys, Zelos nog even flink onder druk te zetten en gaan met man en macht op het Doel af Jonas weet met een hardschot de 1e helft te bezegelen met een 0-3 voorsprong.

In de rust werden de jongens nog even goed toegesproken door trainer Marco Bennink, hij wil meer samenspel zien en laat de verdediging nog dichter op de tegenstander spelen. En dat werkt want in de 2e helft valt doelpunt na doelpunt. Ties, Stijn, Adam, Wiebe en Djille krijgen de ruimte om te spelen, ze maken mooie acties, spelen over en laten zien wat voetballen is. In de 23e minuut scoort Djille vanuit een pas van Wiebe. Adam Heeft een neusje voor de juiste positie en weet dit om te zetten in een mooi doelpunt in 29e minuut. En nog geen 5 minuten later weet ook Stijn fenomenaal te scoren vanuit een pas van Djille. En de ballen vliegen je om de oren heen. In de 38e minuut scoort Ties vanuit een individuele aanval op het doel.

Top gedaan jongens ! Op naar de Derby tegen SDOUC!