2 - 9

SDOUC F3

F-pupillen zaterdag, F3, 5e klasse 38

28 november 2015 10:00

In de laatste en beslissende wedstrijd van de competitie eindigt de loodzware en spannende Derby in een nederlaag voor de Boys.

Er heerst een ontspannen, luchtige, maar tegelijkertijd ook wel weer een serieuze sfeer op het sportpark ’t Oerseveld. De spanning loopt op wanneer de vedetten van de competitie het park op komen lopen, daar heb je ze, de ”SDOUC”! Hoor je mensen fluisteren. De SDOUC heeft op iedereen een flinke indruk gemaakt omdat ze de hele competitie ongeslagen zijn gebleken. De punten om kampioen te worden zijn al binnen voor de SDOUC. Het verschil dat de Ulftse Boys vandaag kan maken is de droomcompetitie van de SDOUC  verstoren door te winnen! Dat is tevens ook de enige manier voor Ulftse Boys om op gelijke stand met de SDOUC te komen waardoor de Ulftse Boys tegelijkertijd met de SDOUC op de eerste plek van de competitie komt. Het is een koude en winterse ochtend op het veld, er lijkt een probleem te zijn bij het vinden van een “onafhankelijke scheidsrechter”. 10 Minuten later dan gepland is er een scheidsrechter gevonden en kan de wedstrijd beginnen. Aftrap is voor de SDOUC, en de boodschap wordt duidelijk wanneer de SDOUC na nog geen minuut spelen al direct scoort. De SDOUC laat zien dat ze gebrand zijn om te winnen en geven de Ulftse Boys weinig ruimte. Maar de Boys laten zich niet kisten, ze zetten er gewoon een tandje bij. Ze weten zich meerdere malen door de achterhoede van de SDOUC te wringen en krijgen een paar serieuze kansen op het doel, maar weten het net niet af te maken. De bal gaat zo een tijdje over en weer. Soms maken de Boys wat kleine foutjes in de verdediging en die worden dan direct door de SDOUC afgestraft. Daar komen eigenlijk 3 onnodige doelpunten uit voort. Ongelooflijk maar waar, de Boys laten zich niet van de wijs brengen en zetten gewoon door. Je kunt duidelijk zien dat de SDOUC het nu ook moeilijk krijgt, met name in de achterhoede van de SDOUC hebben ze moeite om de Boys op afstand te houden.  Waarschijnlijk is de SDOUC het niet gewend dat de tegenstander zich verzet maar na hard werk van de Boys wordt hun eerste doelpunt, weliswaar 1 minuut voor tijd, werkelijkheid. De boys gaan de rust in met een 1-4 achterstand. De tweede helft is een kort verhaal. De eerste 10 minuten kunnen de boys zich nog wel weren tegen de onuitputbare kracht van de SDOUC maar moeten uiteindelijk het spit delven. Ze kunnen in de 2e helft nog een keer scoren maar dan is de pap ook echt op. Ze zijn verslagen, geklopt, gewogen en gemeten maar ze waren net een maatje te klein voor de SDOUC. Het was een spannende Derby jongens, jullie hebben laten zien wat doorzettingsvermogen is. We hebben met zijn allen genoten van jullie mooie spel en gezellige sfeer tijdens de hele competitie. Het is een verdiende 2e plek waar jullie trots op mogen zijn!