Luctor et Emergo…maar niet tegen Gendringen D2

Ulftse Boys JO13-1

0 - 4

Gendringen D1

Competitie

D-pupillen zaterdag, D1, 2e klasse 12

Datum

20 februari 2016 9:00

Accommodatie

Sportpark Immerloo
Loostraat 22 A
6924AE
LOO GLD
tel. 0316-261164

D1 : Luctor et Emergo…maar niet tegen Gendringen D2.

 

Het was zaterdag 20 februari een scenario dat we vaker mee hadden gemaakt : Onze krijgers begonnen vlammend aan een wedstrijd waarbij ze direct al enkele kansen wisten te creëren.

Helaas vlogen deze ballen er niet in, en volgens de aloude voetbalwet vallen de doelpunten dan aan de aan de andere kant. Zo ook tegen de D2 van Gendringen.

Gendringen wist wél te scoren, en zo stonden we met 0-1 achter.

Maar zoals gezegd, met dit bijltje hadden de krijgers al vaker gehakt, en alle keren werd een achterstand dan omgebogen in een uiteindelijke winst.

Maar Gendringen wenste niet mee te werken aan deze gang van zaken, en bleef drukken en kreeg steeds meer kansen, de wedstrijd kantelde hierdoor, en eerlijk is eerlijk Gendringen groeide steeds verder in de wedstrijd.

Een blik op onze reservebank, omgebouwd tot ziekenboeg, zei genoeg : daar zat namelijk een belangrijk gedeelte van onze verdediging en een belangrijke speler op het middenveld.  Met klachten van een gebroken neus, een ingegipst been tot aan verkleurde tenen. En zonder de krijgers op het veld ook maar iets tekort te willen doen, maar we hadden te maken met een redelijk uitgedunde ploeg.

Dus met exact nul wissels, een ingehuurde speler van de C2 en een rijkelijk gevulde ziekenboeg streden onze krijgers voor wat ze waard waren.

Gendringen was echter een ervaren tweede klasser, en tegen onze gehavende ploeg wisten ze de krijgers redelijk onder druk te zetten. Onze krijgers voetbalden vol overgave, en kregen nog een paar mooie kansen, maar de bal weigerde om over de achterlijn te gaan in het doel van Gendringen.

Helaas werd Gendringen steeds effectiever, en kreeg steeds meer grip op de wedstrijd, en waar de krijgers normaal worstelen en weer boven komen, was het ditmaal dus geen Luctor et Emergo.

De krijgers worstelden wel, maar zonken eigenlijk steeds dieper weg.

Belangrijke factor hierbij was dat Gendringen wél kon wisselen, en dat onze krijgers niet gewisseld konden worden, dus allen moesten ze een volledige wedstrijd vol gas gaan.

Ondanks alle inspanningen wist Gendringen uiteindelijk 4 maal ons doel te vinden, en na een wedstrijd in een koud, winderig en nat Ulft was het eindsignaal een welkome verlossing.

Krijgers van de D1, goed gestreden en op naar de volgende wedstrijd met nieuwe kansen !

 

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!