5 - 4

Ulftse Boys JO9-3G

F-pupillen zaterdag, F3, 4e klasse 24

20 februari 2016 10:00

De eerste wedstrijd van de competitie is altijd even wennen. Waar spelen we, zijn er genoeg voetbalshirtjes, houden we de jasjes aan, is er nog een scheidsrechter aanwezig en waar kun je hier nog ergens scheenbeschermers kopen? Dit waren z'n beetje alle vragen die op deze koude druilige zaterdag ochtend voorbij kwamen. Het was een beetje hectisch maar zoals gewoonlijk zat de stemming er wel goed in.

Na een warming up van circa 30 minuten, omdat de scheidsrechter vergeten was zijn wekker te zetten kon de wedstrijd dan ook eindelijk beginnen. Door gebrek aan voetbalshirtjes en de aanhoudende regen in het mooie Harreveld hielden de jongens hun trainingsjasjes aan. Aftrap was voor U.B. maar Westendorp wist direct de bal te veroveren en al te scoren in de 1e minuut. De Boys leken ietwat onder de indruk door de koplengte verschil van de tegenstander.

Het leek de Boys de eerste helft gewoonweg niet te lukken om in de wedstrijd te komen. Ze kregen nog twee doelpunten tegen maar door een handsbal van de verdediging voor het doel van Westendorp ging de Ulftse Boys dan toch nog met een 3-1 achterstand de rust in.  Zoals we al een beetje weten van onze trainers, kunnen ze op een haast magische manier het tij meestal wel keren door in de rust wat woorden met de spelers te wisselen.

Na een rust van ruim 15 minuten leek het alsof er weer nieuw leven in de Boys was geblazen. We zagen weer mooi samenspel, strakke acties en goede een verdediging. Gewoon weer oud vertrouwt goed Ulfts voetbal. Na 7 minuten spelen in de tweede helft weet de boys zelfs op gelijk stand te komen. De laatste 13 minuten is de hoop gevestigd op een winnende goal van de Boys. Westendorp maakt nog een doelpunt tegen en een doelpunt in eigen goal. Maar in de 19e minuut weet Westendorp dan toch nog met de winnende goal naar huis te gaan. Het was een mooie tweede helft Jongens goed gedaan!

Door: Robbie Ursinus