De terugkeer naar Oer - v.v. Ulftse Boys

De terugkeer naar Oer

In Augustus 1979 werd begonnen met de bouw van het nieuwe complex dat naam Het Oerseveld meekreeg.

Er werd keihard gewerkt om het complex op tijd af te krijgen, want de Boys moest uiterlijk op 1 Mei 1980 haar plek op sportpark De IJsselweide verlaten hebben.De eerste werkzaamheden zijn uitgevoerd. De fundering van het bouwwerk dat moet uitgroeien tot de kleedkamers en de kantine staat.

Op het randje van 1979 mocht Fred Marneth, die de ontwerper en de begeleider van de bouw was, de eerste steen metselen.

De officiële opening van het nieuwe complex werd gepland op 12 April 1980. Er werd een ledenavond georganiseerd, een open huis voor de sponsoren, een avond voor de jeugdleden t/m 16 jaar en natuurlijk een open huis voor eenieder die het nieuwe complex wilde bewonderen.

Het jongste lid van de Boys, de toen 6-jarige Sjoerd van Haaster bood wethouder G. van Eck de sleutel aan voor de officiële openingshandeling.Het was duidelijk. De Boys was trots op haar nieuwe complex. Een waardige terugkeer naar Oer. Een wens die door zovelen was gekoesterd kwam uit.

Zeven kleedkamers en drie scheidsrechter kamers, een EHBO ruimte, een besprekingskamer, een kassa, een ruimte voor de terreinknecht, een berging, een bestuurskamer en natuurlijk een prachtige kantine.

Daarnaast waren er twee velden, een grote trainingshoek en wat uniek was voor de regio, een officiëel pupillenveld.

Het was duidelijk een prachtig complex waarop een KNVB club hoorde te spelen. Het eerste was zich daarvan bewust en uitgerekend op de eerste, officiële wedstrijd werd de promotie naar de 4e klasse KNVB een feit.

Vele Boysmensen herinneren zich deze zonnige dag in 1980. De Boys zette door de 4-2 winst op Pacelli een kroon op het vele werk van de jaren ervoor.

De club leefde weer. De jeugd stroomde toe en aanhangers uit vroegere tijden keerden weer terug langs de lijn.

Toen de Boys begin jaren '80 ook nog eens uit de schaduw van SDOUC kroop en in dezelfde klasse werd ingedeeld, ging bij veel mensen een lang gekoesterde droom in vervulling.

Voor het eerst was er in competitie verband sprake van een plaatselijke derby. Een historische wedstrijd die bij de supporters enorm leefde, gezien de enorme opkomst van het publiek. Er stonden zelfs mensen op het dak van de kleedkamers en op het dak van de kantine.

Allemaal om er zeker van te zijn dat men niets miste...
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!