Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Ulftse Boys goes Alanya - wedstrijddag

6 januari 2012 14:00

De selectie van Ulftse Boys is op trainingsweek naar Alanya, Turkije. Dag 6 stond in het teken van de wedstrijd tegen een Turkse tegenstander. Lees hier meer over deze dag en klik door naar het uitgebreide wedstrijdverslag.

Na vier fantastische zonnige dagen van rond de 20 graden, heeft het vannacht geregend en is het licht bewolkt maar toch nog 16/17 graden. Wij bereiden ons, na een stevig ontbijt, voor op de wedstrijd die we vanmiddag spelen in het stadion van Alanya tegen de amateurs van Sportkolübü Kestel. Het is een club die voor Nederlandse begrippen op tweede klasse niveau acteert.

Deze morgen is er om elf uur de welbekende tactische bespreking, inclusief beamer, door onze zeer gedreven trainer Fethi Özerdoan gehouden in de conference room. De sfeer was op dat moment al gespannen, maar wij waren in de volle overtuiging een goed resultaat te behalen.

Om 12 uur gebruikten we nog een lichte lunch en vertrokken wederom met onze eigen Ulftse Boys bus naar het stadion. Alwaar wij om 13:00 uur arriveerden.

Onze fysio Bernard Koops heeft alle blessures onder controle en verwachtte verder geen problemen. Toch heel fijn om er zo'n man bij te hebben.

Helaas ging de wedstrijd tegen de op tweede klasse niveau acterende tegenstander verloren met 5-4:

Ulftse Boys verliest nipt van tweedeklasser

Ulftse Boys heeft de afsluitende wedstrijd van haar trainingsweek nipt verloren met 5-4. De tegenstander was Sportkolübü Kestel, een lokaal Turks team dat op een niveau speelt vergelijkbaar met de Nederlandse tweede klasse.

Na een aarzelend begin van beide teams, was het Kestel die in de twaalfde minuut aanzette. De linkerspits speelde zichzelf vrij en zijn prima voorzet werd afgerond met een prachtige kopbal: 1-0. Hierna ontwikkelde zich een levende wedstrijd, met in de 20ste minuut een fraaie kans voor Jean Pierre Luciana.

Niet veel later was het Sjoerd te Boekhorst, die vanaf rand strafschopgebied rakelings over schoot. Ulftse Boys kwam steeds beter in de wedstrijd en creëerde een licht overwicht. Toch was het wederom Kestel dat met een snelle uitval met een schot vanaf de zestien, via de binnenkant van de paal, de 2-0 scoorde.

Ulftse Boys probeerde hierna met een aantal afstandschoten de keeper van Kestel te verrassen, maar de ballen hadden allen niet de goede richting. In de veertigste minuut onderschepte Ali Elarslan een zwakke bal van een Turkse verdediger en lobde net over het doel. Deze kans was een voorbode voor wat komen zou. Bij een goed opgezette aanval van de Ulftenaren, gaf Noë Bokila een goede dieptepass op links waar Jean Pierre Luciana wel raad mee wist. Hij alle tijd om de bal goed te leggen en in de lange hoek te schuiven, 2-1. Luttele seconden later floot de scheidsrechter voor de rustpauze.

De tweede helft was koud onderweg toen er bij Kestel werd geklungeld in de verdediging. Het was Jean Pierre Luciana die sneller bij de bal was dan de keeper en wederom een doelpunt op zijn naam mocht schrijven, 2-2. De vreugde van het doelpunt duurde echter niet lang, want direct daarna werd een aanval van Kestel over rechts verkeerd ingeschat en frommelde de bal in de goal.

Ulftse Boys was op dat moment minimaal gelijkwaardig en trainer Fethi Özerdogan pastte twee wissels toe. Good old Heini Jansen kwam voor Wilco Kraan en Sietse Vinkenvleugel kwam Jesse Rijntjes vervangen. Na een paar goede aanvallen van Ulftse Boys was het toch weer Kestel dat toesloeg. Via een razendsnelle counter in de 22ste minuut van de tweede helft, scoorde de linksbuien zeer behendig de 4-2.

De spelers van Ulftse Boys lieten zich hierdoor niet uit het veld slaan en bleven aandringen, maar het was duidelijk te zien dat ze een zware trainingsweek achter de rug hadden. De zeer behendige rechtsbuiten van Kestel, kapte twee spelers van de Ulftenaren knap uit en bekroonde zijn mooie actie in de 25ste minuut van de tweede helft met een zeer beheerst doelpunt.

Rick Klein Hesselink kwam in het veld voor Rick Bannink en niet veel later werd de doelpuntenmaker Jean Pierre Luciana gewisseld voor Jorn van Beek. Eén van de eerste acties van Jorn van Beek over rechts was een goede voorzet op Ali Elarslan, die handig over de bal heen stapte en Noë Bokila de kans bood om vanaf 20 meter fantastisch binnen te schieten.

In de slotminuten bleef Ulftse Boys aandringen om een aansluitingstreffer te scoren. Het was wederom Jorn van Beek die voor gevaar zorde en binnen het strafschopgebied neer werd gelegd door een Turkse verdediger. Ondanks protesten wees de scheidsrechter resoluut naar de stip. Sjoerd te Boekhorst ging resoluut achter de bal staan en schoot onberispelijk binnen.

Hierna was de nog te spelen tijd te kort om nog iets te forceren. De prima leidende scheidsrechter floot dan ook voor het einde van de wedstrijd. Ulftse Boys kan hierna terugkijken op een prima wedstrijd en trainingsweek.

Doelpunten:

Jean-Pierre Luciana  (2x) Noë Bokila Sjoerd te Boekhorst

Op verzoek van de Burgemeester van Alanya heeft een delegatie aansluitend aan de wedstrijd een bezoek gebracht aan het gemeentehuis. De Burgemeester was zeer ingenomen om Ulftse Boys te mogen ontvangen in zijn stad, hetgeen wederzijds is. Over en weer werden er geschenken overhandigd.

Ulftse Boys heeft inmiddels de nodige bekendheid vergaard en hard aan de PR gewerkt. Naast het bezoek bij de Burgemeester, hebben we onder andere meerdere malen in de krant gestaan. In de krant van vrijdag is zelfs een halfpaginagrote foto inclusief artikel geplaatst, tot verbazing van iedereen.

De eindconclusie is dat Ulftse Boys een zeer nuttige maar vooral heel plezierige trainingsweek in Turkije heeft beleefd. Tot en met donderdag schitterrend weer met veel zon en van donderdag op vrijdag een paar buien.