Nieuwe sterren worden geboren op het kersttoernooi

12 januari 2011 14:45


Donderdag 30 december was het traditionele kersttoernooi van Ulftse Boys in de zaal van de Ijsselweide. Dit jaar lag de organisatie voor het eerst in handen van de jongere generatie, dat pakte goed uit en het werd een groot succes.

Door: Chiel Gerritsen en Dion Robben

De jongens van de A-, B- en C-junioren die zich hadden opgegeven om een aantal elftallen te gaan trainen waren er om 08:15 uur, in de hoop dat er veel enthousiaste kinderen kwamen. Dit gebeurde en mede daardoor begon om iets over half negen het toernooi met de F-Pupillen. De teams Ajax, PSV, Feyenoord, FC Twente en de Graafschap waren in een felle strijd verwikkeld toen de finale kwam tussen Feyenoord en Ajax. Deze ‘kleine klassieker’ werd, net zoals in het echt de laatste jaren, gewonnen door Ajax.

Toen de spelers en de trainers van het kampioensteam hun zakjes snoep kregen uitgereikt waren de E- en D-pupillen al aan hun warming-up begonnen. Daarvoor hadden alle spelers al nieuwsgierig gekeken in welk team ze kwamen. Werden ze de nieuwe Fabregas van Arsenal, de nieuwe Drogba van Chelsea of de nieuwe Rooney van Manchester United. Iedereen wilde natuurlijk bij deze teams, maar dat paste niet. Daarom zochten we bij Ulftse Boys ook nog de nieuwe Van der Vaart van Tottenham Hotspurs, de nieuwe Heitinga van Everton of werd de nieuwe Torres van Liverpool dan hier in de Achterhoek geboren. Tijdens het kampioenschap van deze ‘kleine Premier League’ hebben we inderdaad heel veel goede spelers gezien. Maar alleen een goede speler zijn bleek niet genoeg in deze sterke competitie. Het team dat ook het best met zijn hart en passie speelde werd uiteindelijk de verdiende winnaar: Manchester United. Er werden hier vele goede spelers geboren, Sir Alex Ferguson kan zo overvliegen naar Nederland om dat hele team te kopen. De opvolgers van Rooney, Nani, Vidic, Van de Sar en al die anderen sterren zijn dan in één klap binnengehaald.

Na een morgen vol met bloed, zweet en tranen druppelden de spelers van de A-, B- en C-junioren binnen, zodat ook zij rond 12:30 uur konden beginnen aan hun ‘Primera Division’. Het bestuur van Real Madrid, FC Barcelona, Espanyol en Valencia hadden afgelopen seizoen blijkbaar genoeg geld verdiend, want ze konden hun hele selectie vervangen door een stel jongens uit de ‘Hollandse voetbalschool’. Dat bleek een groot succes te zijn, zowel voor de spelers en de clubs, want er werd gevoetbald op hoog niveau. Het leek net alsof die clubs van een andere planeet kwamen. Deze competitie had maar vier teams waardoor iedereen aanvankelijk maar drie wedstrijden zou spelen. Door een erg tactische beslissing van de organisatie werd besloten om elk team twee keer tegen elkaar te laten spelen. Real Madrid werd uit deze competitie uiteindelijk met het kampioenschap bekroond, waardoor ze hun naam, Real betekent immers koninklijk, eer aan deden. Voor hun goede spel kregen de spelers van Real Madrid op het eind allemaal een flesje AA.

Nadat het toernooi van de A-, B- en C-junioren was afgerond, was het tijd voor de leiders om te laten zien wat ze in huis hadden. Nadat de teams waren ingedeeld speelden de leiders twee wedstrijden van een half uur. Team 1 had uiteindelijk een goede actie ondernomen. Door René Bongers op doel te zetten wisten ze zeker dat er bijna geen bal meer langsop kon.

Namens alle (jeugd)spelers willen wij de scheidsrechters (Richard, Niels en Gerben) en natuurlijk de organisatie hartelijk bedanken voor deze geslaagde dag. Wij hebben nou al weer zin in de volgende editie van het toernooi.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!