Pupillenkamp 2023 - v.v. Ulftse Boys

Pupillenkamp 2023

5 juli 2023 15:45


Lees hier het verslag.

Pupillenkamp 23-24-25 juni 2023

We hebben er een aantal jaren op moeten wachten, maar afgelopen weekend was het dan weer zover, ons Pupillenkamp.

Op donderdag 22 juni werd de container weer volgepakt met alle nodige spullen. Helaas zat het weer die avond ons niet mee, maar dankzij de hulp van vele trainers/leiders was deze klus ook gauw klaar. Het natte pak werd voor lief genomen.

Vrijdag ochtend ging de organisatie, onderhoudsploeg en vrijwilligers richting Zelhem om de tenten op te bouwen en alles voor te bereiden voor komst van de kinderen rond half 5. De weergoden waren ons gelukkig goed gezind deze ochtend. In een rap tempo werd alles opgebouwd en klaar gezet.

En toen kwam het belletje, de kinderen waren onderweg. Alle aanwezigen moesten zich gauw omkleden in hun Boeren kleren voor de ontvangst.


Bij aankomst moesten de kinderen eerst hun slaaplek in orde maken, waarna het afscheid van de ouders volgde, altijd weer een spannend moment. Want ja, op enkele uitzonderingen na, was het voor de meesten de eerste keer.

Nadat iedereen het brood op had werden de groepen bekend gemaakt waar men het hele weekend de activiteiten mee zou doen. De spellen waren verdeeld over binnen en buiten. Binnen was er een heus casino opgezet, met onder andere een levende fruitmachine. Buiten waren er spellen in estafette vorm.

Toen was het tijd om de inwendige mens weer even te verzorgen, een lekker broodje braadworst, rechtstreeks uit de enorme koekenpan.

En ja toen kwamen de vragen “ moeten we al naar bed?”, “ wat gaan we doen?”, blijkbaar hadden sommige toch al wel iets vernomen over de volgende geplande activiteit. Het nachtspel, dit keer een heuse smokkeltocht die de kinderen langs de “Witte Wieven” van Zelhem leidde. De spanning was zichtbaar te voelen. De 10 groepen werden per 2 aan elkaar gekoppeld, en zo vertrokken ze. Bij terugkomst waren ze allemaal erg enthousiast, alhoewel het af en toe ook wel even schrikken was geweest. Sommigen wilden nog wel een keer.

En dan was er toch het moment, nu toch echt je slaapzak in.

Zaterdag waren de eerste kinderen al weer om 6.00 uur op, gelukkig werden zij door de nachtdiensten goed opgevangen, zodat alle anderen zich nog een keer konden omdraaien.

Om ongeveer 9.30 uur arriveerden de kinderen van de O7, toen nog fris en fruitig.

Na een gezamenlijk ontbijt werden zij toegevoegd aan hun groep. Deze dag stond er een vossenjacht op het programma. Halverwege de route kwamen de groepen terug op het terrein waar ze konden genieten van een broodje gezond en een ijsje, om hierna weer op jacht te gaan naar de vossen.

Inmiddels hadden we te maken met tropische temperaturen. Sommige trokken zich even terug in hun tent, sommige zochten de schaduw op, maar een aantal bleek onvermoeibaar.

De sproeier werd aangezet voor de nodige afkoeling, dit veranderde al snel in buikschuiven op het gras. Er werd meteen een groot zeil en sop geregeld, en een heuse buikschuif baan was geboren.

Zo was iedereen weer schoon en fris voor de groepsfoto.

Tussen 17.00- en 18.00 uur zou het warme eten komen, namelijk een heerlijk buffet met kippenpootjes, saté, gehakballen, salade en stokbrood. (foto’s). Hier werd goed van gegeten.

Met de buik weer gevuld, kon men per groep een karaoke nummer uitkiezen voor de avond. En ondanks dat vele riepen “ ja maar dat ga ik niet doen” was het een groot succes. De karaoke werd vervolgd door de disco, waar ook de polonaise nog werd ingezet.

Om wel uitgerust aan de disco te kunnen beginnen, was het eerst nog even chillen bij het kampvuur, waarna het toch echt weer bedtijd was.

Zondag, de laatste dag was aangebroken. Na het gezamenlijke ontbijt, konden de kinderen hun spullen bij elkaar zoeken en in de kantine neer leggen. Alle kinderen werden daarna verdeeld in 2 groepen en gingen het bos in voor “Levend Stratego” onder begeleiding van 5 leiders.

De overige begeleiding en organisatie begon met het opruimen en afbreken van de tenten.

Toen de kinderen terug kwamen op het terrein was alles weer opgeruimd, en was het tijd voor de patatjes.

Langzaam kwamen er al ouders binnen gedruppeld voor het ophalen van de kinderen. Echter ze moesten nog even geduld hebben. Er stond namelijk nog 1 ding op het programma, en dat waren er dit jaar veel rondom die boom.

Toen was het toch echt tijd om naar huis te gaan.

Wij als organisatie hebben met volle teugen genoten van dit weekend, mede dankzij de inzet en een goede samenwerking met de aanwezige trainers/leiders/vrijwilligers. Ook gaat onze dank uit naar onze sponsoren. Een groot compliment voor iedereen. Op naar volgend jaar.

Namens de organisatie van het pupillenkamp

Olga, Erik, Sandra, Wilbert, Belinda, Marco, Rianne, Sabine, Michael en  Cindy

Bekijk hier alle foto's die zijn gemaakt tijdens het pupillenkamp:

Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Voorbereiding Het laatste... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Vrijdagmiddag Binnenkomst... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Vrijdagavond De... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Vrijdagnacht Ook dit jaar... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Zaterdagmorgen/-middag De... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Zaterdagavond Lekker... | Facebook
Ulftse Boys - Boerenkamp 2023 πŸ‘¨πŸΌ‍πŸŒΎπŸ‘©‍πŸŒΎπŸšœβ›Ί Zondag Niet te vroeg een... | Facebook

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!