Ulftse Boys A1 krijgt Rugby training van Wild Rovers

6 december 2014 19:45


Snuffelen aan andere sporten om je eigen prestatie te verbeteren is natuurlijk nooit verkeerd. De A1 kreeg daarom deze zaterdag een Rugby training voorgeschoteld.

Op de eerste vrije zaterdagmiddag van de A1 is er een rugbytraining georganiseerd.
Michel Keuben had met Gerard Huls een afspraak gemaakt, om op deze zaterdag die training te geven.
Dus zaterdag stond Gerard met 3 spelers van de Wild Rovers uit Doetinchem bij de boys de spelers op te wachten. Helaas waren er een aantal afmeldingen, waardoor er maar 7 spelers en twee leiders op het veld stonden. Door de enthousiaste trainer Gerard,  van het eerste van de Wild Rovers, werd er begonnen met de uitleg hoe je een rugbybal moet gooien. Dit werd dan ook voorgedaan door zijn spelers Melvin, David en Menno.  De drie talenten van de Wild Rovers. Hierna begon de warming-up,  met daarop volgend de pass oefening met de armen.
Dit voldoende getraind te hebben, werd er begonnen om het in een voorwaartse beweging te doen en met meer snelheid. Dit opvolgend  met het oefenen van de teckel,  waarbij de 3 gastspelers het slachtoffer werden. Deze spelers zijn niet kapot te krijgen.  Het zijn geen watjes!
Op deze manier kwam er steeds meer een spelbeeld in zicht van het rugby. Het mooiste was de teckel op de man. Gelukkig werd dit op een zak gedaan, die net zo groot is als een man,  die ze omver moeten duiken. Het plezier spatte er vanaf bij de spelers van de A.
Hierna werd er begonnen met een vorm van partijspel.  Het op een snelle manier scoren met alle elementen die ze geleerd hebben in de training. Hierna werd er afgesloten met het scoren tussen de palen.  Gelukkig bleef iedereen heel,  op een paar schrammen na. Ik wil maar aangeven dat rugby geen sport is voor watjes . Respect voor deze sport!

De spelers van de A hebben een mooie middag gehad.  Met dank aan trainer Gerard Huls en zijn 3 spelers.

Raymond Jansen.

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!