Ulftse Boys F2- ouders / verzorgers kids F2

3 juni 2015 22:30


Na een zeer geslaagd seizoen, najaarskampioen en derde (gedeeld tweede noemen we dat) in de voorjaarscompetitie staat vandaag toch wel de belangrijkste wedstrijd op het programma. De jongens hebben de ouders/verzorgers uitgedaagd voor een mooie pot voetbal.

Voor dat het fluitsignaal klinkt zien we twee kampen. De jongen zijn relaxt aan het inlopen, trappen een balletje, maken lol en wachten op wat gaat komen. Aan de andere kant zien we de ouders/verzorgers zenuwachtig heen en weer lopen, overleggen, tactiek bespreken, zere benen worden gestrekt. De koppen staan gespannen, ze gaan deze wedstrijd toch niet verliezen? Er wordt al naar excuses gezocht, de een wat geblesseerd, de ander wat vermoeid. Smoesjes, er moet gespeeld worden, d’ran!

De wedstrijd begint en al binnen twee minuten kan Markus de bal uit het doel vissen. Mads scoort voor de kids de 1-0. Niet snel daarna volgt ook de 2-0 door Mads.

De ouders/verzorgers worden zenuwachtig, dit wordt een afslachting. Peter weet de stand op 2-1 te brengen. Dat het buitenspel was zien we maar door de vingers ? . Zoonlief laat dit uiteraard niet op zich zitten en brengt de kids met 3-1 op voorsprong. Even later brengt Toine de score op 4-1. Een keerpunt, de sfeer wordt grimmiger, we zien de ouders/verzorgers verwijtend naar elkaar kijken. Peter probeert zelfs met de bal, terwijl de keeper (Mick) er nog aan vast zit, het doel in te lopen. Moeten er kaarten uitgedeeld worden? Gelukkig is het dan rust. Iedereen drinkt een bakkie ranja en het spel wordt weer hervat.

Peter is meteen scherp en scoort de 4-2. Inmiddels is er versterking het veld opgekomen en Mirthe scoort net als haar broer Toine, het is 5-2. Dit gaan de kids niet meer uit handen geven. Voor de vorm laten ze de ouders/verzorgers een beetje in hun spel komen en Tamer scoort hieruit de 5-3. Rick weet de eindstand op 5-4 te brengen.

Het lijkt een close call, maar dit geeft de verhoudingen in het veld zeker niet weer. De kids waren veruit sterker, speelden beter samen, tactisch zat het uitstekend in elkaar.

Wat een mooie avond weer!  Alleen het boefjestoernooi wacht nog en dan is het seizoen echt ten einde. Terwijl ik dit schrijf weten we dat de F2 gisteren een tweede plek heeft weten te behalen op dit toernooi! Alles dit seizoen gehad, 1e plek, 3e plek en 2e plek. Een geweldige prestatie! Op naar de zomervakantie!
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!