Terugblik bezoek C.D. San Pío X aan v.v. Ulftse Boys

5 april 2016 11:30


Afgelopen week waren onze vrienden uit Valladolid voor de derde keer op bezoek bij Ulftse Boys op 't Oerseveld. Op zaterdag 19 maart arriveerden zij om ongeveer 16.00 uur in Ulft. Deze middag/avond stonden er geen activiteiten gepland, daar onze vrienden een busrit van 23 uur achter de kiezen hadden.

Rond 17.00 uur werd er gezamenlijk in de kantine gegeten. Waarna de Spaanse spelers verdeeld werden over de gastgezinnen. De Spaanse spelers hebben de hele week bij de gastgezinnen doorgebracht, waarvoor dank aan alle ouders. Het Bestuur en Spaanse gasten van C.D. San Pío X werden met auto’s naar 't Lohr in Voorst gebracht.

Zondag 20 maart was een familiedag, wat inhoudt dat de Spaanse spelers de dag met hun gastgezinnen door hebben gebracht. Onze A-junioren hebben de Spaanse spelers meegenomen naar Bahia's Waterwereld in Bocholt, hierna werd er gezamenlijk voetbal gekeken in de kantine.
De Spaanse gasten hebben de wedstrijd van het eerste elftal tegen SDZZ in Zevenaar bekeken. Na een kleine toeristische omweg kwamen zij aan bij SDZZ, waar ze door de voorzitter van SDZZ en Ulftse Boys warm werden onthaald. De grote poort werd geopend en er was zelfs een tafel voor onze Spaanse gasten gereserveerd. Na een moeizame wedstrijd van ons eerste hebben we onze Spaanse gasten kennis laten maken met de Hollandse pot bij 'Eten bij André'. Hierna werd de avond afgesloten bij Felix (De Veldmuis, red.).

Maandag 21 maart stond in het teken van voetbal! In de ochtend werd er getraind door de Spaanse spelers. Bas heeft de training voor deze ochtend verzorgd in de vorm van een toernooi met individuele winnaar. Na enige uitleg werden er wedstrijdjes gespeeld in steeds wisselende teamsamenstellingen en per wedstrijd individueel punten toegekend, waardoor er één speler als winnaar kon worden aangewezen. De Spaanse speler waren zeer fanatiek en speelden in totaal 6 wedstrijdjes vier-tegen-vier van tien minuten. 

Hierna stond de traditionele wedstrijd tussen de besturen, ouders, trainers en leiders van beide clubs op het programma. Deze werd door Ulftse Boys gewonnen, hopelijk een goed voorteken voor de officiële wedstrijd van woensdag. De Spaanse spelers konden genieten van een lunch in de kantine, terwijl de Spaanse gasten vertrokken voor een maaltijd bij restaurant Van Hal in Voorst. De Spaanse gasten hebben hierna een bezoek gebracht aan Emmerich.

Dinsdag 22 maart zijn we met ons allen naar Amsterdam geweest. De dag begon met een rondleiding in de Amsterdam Arena, waarna iedereen vrije tijd kreeg om het centrum van onze hoofdstad te bekijken. Om 19.00 uur werd er weer verzameld bij het vrijheidsbeeld op de Dam, om vervolgens na een stadswandeling weer richting Ulft te vertrekken.

Woensdag 23 maart stond er wederom een training op het programma, maar vanwege weersomstandigheden (en omdat de Spaanse spelers fit wilden blijven voor de wedstrijd later op de dag) ging deze niet door. Snel werd er een dartscompetitie opgezet en werd er gestreden om de titel beste darter. Na de lunch hebben we de Spaanse spelers meegenomen naar Doetinchem. Onze Spaanse gasten hebben deze dag doorgebracht in het Duitse plaatsje Kevelaer.

Om 17.00 was iedereen weer terug op 't Oerseveld om zich voor te bereiden op de officiële wedstrijd. Tijdens de opkomst van de spelers werd er een erehaag gevormd door onze eigen jeugdleden. Hier is ook een bedankje op zijn plaats voor Simone en Roy die dit georganiseerd werden. De opkomst was grandioos! Na het spelen van beide volksliederen kon de wedstrijd beginnen. Na 90 spannende minuten werd de eindstand bepaald op 1-1. De avond werd afgesloten met een besloten feestavond in de kantine. Her en der werd er deze avond al afscheid genomen, daar vele van onze eigen jongens en ouders er bij het vertrek de volgende dag niet konden zijn.

Op donderdag 24 maart was de dag van vertrek alweer daar. Om 10.00 uur zijn we met de hele groep lopend Ulft in geweest. De eerste stop was het Spaans centrum. Na een korte pauze werd de weg vervolgd naar Mecking’s Sportshop, waar sommige Spaanse spelers nog een Boys-shirt kochten met hun naam erop. Wouter en Martijn ook bedankt voor de snelle service. Rond 13.00 uur werd er gezamenlijk gegeten in de kantine. Om 17.00 uur was het afscheid dan toch echt daar. Na een serenade op de parkeerplaats door onze Spaanse vrienden, werd er knuffelend en zoenend afscheid genomen. Met soms een traan maar zeker met een brede lach.

Als organisatie willen wij iedereen bedanken die zijn steentje aan deze week heeft bijgedragen, maar speciaal bedanken willen we toch Stefanie voor het vertalen van onze correspondentie, Eva voor het vertalen tijdens de rondleiding in de Amsterdam Arena, Herman voor het openen van het complex elke ochtend om 7.30 uur, maar zeker Ricardo en Annie die ons de hele week weer hebben geholpen.

Olga, Lidy, Bas, Marco en Sandra

Aankomst en Wedstrijd Ouders

Deel 1

De wedstrijd en aansluitende feestavond

Deel 2

Dag Amsterdam en het afscheid

Deel 3

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!