Mannen zondag, 1, 4e klasse D

2 april 2017 14:30

Kesoglu, E.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 2 april stond de topper in de 4e klasse D op het programma. Op Sportpark Dichteren in Doetinchem streden de beide koplopers VIOD en Ulftse Boys om de drie belangrijke punten. Het duel in Ulft eerder dit seizoen leverde een 1-0 overwinning op voor de ‘Boys’, waardoor toen de eerste periodetitel werd gepakt en een klein feestje gevierd kon worden. Trainer Patrick Visser had niet de beschikking over aanvaller Rik Perloy, die door een gele kaart in de wedstrijd tegen ’t Peeske geschorst was. De bezoekers stonden met de volgende namen aan de aftrap: Jaap Bouman; Geert Althoff, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Jochem Robben, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Mike Zastrow. Wisselspelers waren Thom Wassink, Dirk Siemes, Dion Robben en Hidde Vinkenvleugel.

Vanaf de eerste minuten boden beiden ploegen het publiek spektakel, en dat zou zo blijven tot en met de laatste seconden. De openingstreffer viel in de 8e minuut, nadat Jordy Schepers met een snoekduik de bal in het doel wist te koppen: 0-1. Een vrije trap van VIOD zorgde ervoor dat de Ulftenaren niet lang van de voorsprong konden genieten. De bal werd vlak voor de neus van Jaap Bouman van richting veranderd en binnengetikt: 1-1. Het hoge tempo bleef aanhouden, en amper twee minuten later werd er alweer gescoord. Na een vrije trap van Caz de Ruyter bleef de bal liggen voor de voeten van Roel Gebbinck die in de 12e minuut hard binnenschoot: 1-2. Met snelle counters zorgde de ‘Boys’ dat het vaak gevaarlijk werd voor het Ulftse doel. Onder meer Jean-Pierre Luciana wist een één-op-één kans niet te benutten. Niet veel later redde de Ulftse goalie fantastisch door een tegendraadse kopbal uit het doel te ranselen. Een belangrijk moment, want niet veel later werd in de 34e minuut de voorsprong vergroot. Jean-Pierre Luciana werd alleen op de doelman afgestuurd, bleef dit keer wel rustig en schoof de bal onder de doelman door: 1-3.

In de rust konden de toeschouwers even bij komen, want vlak na rust ging het spektakel direct verder. Roel Gebbinck kreeg een uitgelezen kans op, misschien wel, de beslissing maar vond de Doetinchemse keeper op zijn weg. Met een afstandsschot werd door de gastheren in de 53e minuut de aansluitingstreffer gevonden: 2-3. Jean-Pierre Luciana kreeg nog twee kansen om de marge weer op twee te brengen, maar liet beide mogelijkheden onbenut. Het team van trainer Patrick Visser werd steeds meer onder druk gezet, maar echt grote kansen leverde het de thuisploeg niet op. Ulftse Boys leek lang op weg naar een knappe zege, maar zag in de slotfase een nachtmerrie werkelijkheid worden. Na een overtreding van aanvoerder Geert Althoff kon de scheidsrechter niets anders dan een penalty geven. Deze werd in de 86e minuut benut door de aanvoerder van de thuisploeg. Toen niet veel later Rick Bannink met een rode kaart van het veld werd gestuurd, en VIOD uit een hoekschop in de 94e minuut raak wist te koppen, was de verslagenheid aan Ulftse zijde groot: 4-3.

Het werd een wedstrijd die meer dan terecht een topper werd genoemd, met helaas een hele pijnlijke nederlaag. Hierdoor staat Ulftse Boys nu drie punten achter op de koploper. Wij willen het publiek bedanken en zien jullie graag volgende week bij de thuiswedstrijd tegen SV Loil. De wedstrijd begint om 14:00 uur op Sportpark ’t Oerseveld. Tot dan!