Heggeler, P.H.H. ten

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 23 april stond voor Ulftse Boys, een week na de knappe overwinning bij concurrent HC’03, weer een lastige uitwedstrijd op het programma. Ze moesten op bezoek bij buurman GWVV, in een altijd beladen duel. Beide ploegen konden de punten hard gebruiken. De thuisploeg had de punten nodig in de strijd om uit de gevarenzone te blijven, en de Ulftenaren wilden de druk blijven houden op koploper VIOD. Rick Bannink zat nog altijd een schorsing uit, en ook Caz de Ruyter was geschorst na zijn gele kaart vorige week. De bezoekers startten daarom met de volgende namen: Jaap Bouman; Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Jochem Robben, Mike Zastrow; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers waren Dirk Siemes, Dion Robben, Harm Keuben, Marijn van den Heuvel, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

Beide ploegen begonnen een beetje tam aan de ‘Derby van het Oosten’. Na tien minuten aftasten trokken de bezoekers het initiatief meer naar zich toe. Met een uiterste inspanning op een kopbal van Roel Gebbinck wist de Varsselderse doelman de voorsprong voor Ulftse Boys te voorkomen. Niet veel later stond de ‘Boys’ in het hol van de leeuw alsnog op voorsprong. Centrale verdediger Jordy Schepers dribbelde in, schoot op doel en na een slim overstapje van Rik Perloy zag hij de bal in de 18e minuut in het doel verdwijnen: 0-1. Met enkele schoten probeerden de gasten daarna door te drukken, maar echt grote kansen werden er niet gecreëerd. Na een half uur spelen stond het plotseling weer gelijk. Bij de eerste goede aanval van de gastheren in de 30e minuut kon de linksbuiten makkelijk wegdraaien en schoot hij raak: 1-1. GWVV genoot iets te lang van de gelijkmaker, want binnen de kortste keren stonden de ‘rood-wit-blauwen’ alweer op voorsprong. Een corner van Jesse Rijntjes werd door de Varsselderse spits prachtig in eigen doel gekopt: 1-2. Met deze voorsprong ging de ploeg van trainer Patrick Vissser niet veel later ook de rust in.

In de tweede helft werd het steeds meer een gevecht waarbij beide ploegen echt voor de punten gingen strijden. Vooral op het middenveld werden soms pittige duels uitgevochten. Via lange ballen probeerde de thuisploeg de druk erop te houden en iets te forceren, maar in de omschakeling werd het na ruim een kwartier spelen geklopt. Aanvoerder Geert Althoff stuurde in de 61e minuut met een mooie pass Rik Perloy weg. Die rondde de aanval af met een heerlijk schot in de lange hoek en zorgde daarmee voor de nodige ontlading: 1-3. De thuisploeg bleef proberen om met lange, hoge ballen de Ulftse verdediging onder druk te zetten. Jaap Bouman keepte echter overtuigend en wist veel ballen weg te boksen. Met enkele counters waren de bezoekers dichtbij de beslissing, maar het kreeg een aantal keer de bal net niet goed mee. In de 80e minuut werd het plots weer billenknijpen, toen Jochem Robben na een corner de bal achter zijn eigen doelman schoot: 2-3. In de slotfase wist de ‘Boys’, ondanks de druk van GWVV de overwinning veilig te stellen en de derby te winnen.

Door de zege bij buurman GWVV blijft Ulftse Boys in het spoor van koploper VIOD. Omdat ook zij hun wedstrijd wisten te winnen blijft het verschil drie punten. Wij willen het vele publiek bedanken voor de support en hopen jullie zondag 30 april weer te zien. We spelen dan om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld de topper tegen v.v. Doetinchem. Tot dan!