Mannen zondag, 1, 4e klasse D

7 mei 2017 14:00

Modderkolk, W.M.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Een week na de onfortuinlijke nederlaag in de laatste minuut tegen v.v. Doetinchem, stond voor Ulftse Boys op zondag 7 mei weer een wedstrijd op het programma. Het betrof de uitwedstrijden tegen het Nieuw-Dijkse Sprinkhanen. Eerder dit seizoen eindigde dit duel op Sportcomplex ’t Oerseveld een 1-1 gelijkspel op na een benutte strafschop van Roel Gebbinck in de allerlaatste minuut. Wel eindigde de thuisploeg toen de wedstrijd met tien man na een directe rode kaart voor Caz de Ruyter. Een overwinning deze middag was noodzakelijk om de druk te houden op v.v. Doetinchem met het oog op de nacompetitie. Dit probeerde de ‘Boys’ te doen met de volgende namen: Jaap Bouman; Thom Wassink, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Op de bank zaten Jochem Robben, Dion Robben, Dirk Siemes, Harm Keuben, Jules Branswyck en Hidde Vinkenvleugel.

Beide ploegen zorgden ervoor dat de wedstrijd rommelig begon. De bal werd vaak snel diep gespeeld en voorin verloren, waardoor het spel onrustig op en neer golfde. De Ulftenaren probeerden het duel te controleren en zorgde naarmate de eerste helft vorderde dan ook voor het grootste gevaar. Rik Perloy was met een schot dichtbij het openingsdoelpunt. Aan de andere kant wist Jaap Bouman te redden op een schot, en zag hij niet veel later een bal op de paal belanden. De grootste kans voor de ‘Boys’ kwam vijf minuten voor rust voor Roel Gebbinck. Na een voorzet van Jean-Pierre Luciana schoot hij in en bracht de keeper redding door per ongeluk op de bal te gaan zitten. Met een aantal discutabele beslissingen eiste de arbiter in de eindfase van de eerste helft een negatieve hoofdrol op. Zo kreeg Jean-Pierre Luciana wel heel makkelijk een gele kaart, kreeg hij geen strafschop toen de Ulftse spits naar de grond werd getrokken en gaf de leidsman de thuisploeg in de 45e minuut wel een strafschop na vasthouden. De strafschop werd door één van de middenvelders onberispelijk raak geschoten: 1-0. Met deze tussenstand gingen beide ploegen de rust in.

Vlak na rust kreeg Rik Perloy nog een enorme mogelijkheid, maar hij schoot na een kapbeweging hard tegen de Nieuw-Dijkse doelman aan. In het vervolg van de tweede helft ging er eigenlijk meer fout dan goed aan Ulftse zijde en speelde het een verloren wedstrijd. Na een blunder van doelman Jaap Bouman, die de bal zo maar in de voeten van een speler van Sprinkhanen gooide, werd in de 54e minuut de score verdubbeld: 2-0. De Ulftenaren leken aangeslagen na dit doelpunt, en kregen de definitieve nekslag zeven minuten later. In de 61e minuut ging de thuisploeg er namelijk vandoor aan de rechterkant, en werd de strakke voorzet bij de eerste paal binnengetikt: 3-0. Kansen voor de bezoekers vielen er helaas niet meer te noteren. De ‘Hanen’ gingen wisten er in de slotfase, in de 86e minuut, nog één bal in te schieten na een actie door het Ulftse centrum: 4-0.

Na deze afgetekende nederlaag, en de overwinning van v.v. Doetinchem op HC’03, is de tweede plaats definitief uit het zicht. Daarnaast willen wij VIOD feliciteren met het behaalde kampioenschap in de 4e klasse D. Wij willen ook onze supporters weer bedanken voor hun komst en zien jullie graag op zondag 14 mei op ’t Oerseveld. We spelen dan om 14:00 uur de laatste competitiewedstrijd tegen SC Westervoort, dat zich zondag veilig speelde. Tot dan!