48'

Onder 11 zaterdag, JO11-1, 2e klasse 13

24 september 2016 11:00

Opstelling

Na de zeges op SDOUC en DZSV in de eerste twee competitiewedstrijden ging de JO11-1 als koploper in de 2e klasse de derde speelronde in. Daarin was het elftal gastheer van Eibergen, dat met de JO11-3 richting Ulft kwam. Het elftal van Eibergen had pas één wedstrijd gespeeld, maar had die wel met 9-2 weten te winnen. De volgende namen begonnen om 11:00 uur aan de aftrap op ’t Oerseveld: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Silas Immink, Ties Smeitink; Sevki Nohut. De spelers die in het begin van het duel even in de wissel stonden waren Dirk Slutter en Jory Verhey.

Vol overtuiging begonnen de jongens aan de wedstrijd, en al in de 3e minuut viel het openingsdoelpunt te noteren. Topscorer Ties nam hem voor zijn rekening na een slim passje van Sevki: 1-0! Na enkele kansen gemist te hebben viel in de 11e minuut alweer het tweede doelpunt van de rood-wit-blauwen. Met een geweldig pass zorgde Max ervoor dat Ties vrij kwam te staan, en hij wist via de keeper het net te vinden: 2-0! Nadat Mick al enkele goede reddingen had verricht, was hij in de 13e minuut kansloos bij een intikker van de gasten uit Eibergen: 2-1. Na de aansluitingstreffer leek het spannend te gaan worden, maar Dirk zorgde in de 15e minuut na een mooie assist van Sevki al gauw weer voor een marge van twee doelpunten: 3-1! De rust in het team keerde na dit doelpunt terug, en de ‘Boys’ begon weer goed te combineren. Voor de rust wisten de gasten dan ook nog twee keer te scoren. In de 20e minuut vond Dirk voor de tweede keer het net na een goede pass van Jory: 4-1! Het mooiste doelpunt van de eerste helft werd in de 24e minuut gemaakt. Sevki pikte de bal op aan de zijlijn, passeerde enkele tegenstanders en schoot na deze solo hard raak: 5-1!

In de tweede helft leken de gasten uit Eibergen gebroken en ging de ‘Boys’ vrolijk verder met scoren. In de 27e minuut scoorde Dirk nadat hij de bal mooi met de borst aannam, in de 29e minuut wist Jory met een afstandschot doel te treffen en in de 30e minuut scoorde Max zijn eerste doelpunt van het seizoen, nadat hij de bal oppikte op het middenveld en aan een solo begon: 6-1, 7-1 en 8-1! Na deze sterke openingsfase in de tweede helft, waren de volgende tien minuten voor de JO11-1 van Eibergen. Het elftal liet in die minuten zien dat het vorig seizoen bij de JO9 niet voor niets kampioen is geworden in de hoofdklasse. In de 35e minuut scoorden de gasten hun tweede doelpunt na een mooi schot, hoog in het doel: 8-2. De Eibergse jongens bleven aanzetten en wisten uit een corner in de 38e minuut hard raak te koppen: 8-3. De laatste tien minuten van het duel waren weer voor de Ulftenaren, en in deze minuten wisten ze de score tot boven de tien doelpunten te krijgen. In de 42e minuut beloonde Louis zijn goede wedstrijd met een assist op Ties, die de keeper kansloos liet: 9-3! In de 45e minuut werd Ties geen strobreed in de weg gelegd door de verdediging van de gasten en schoot hij de bal in drie pogingen, nadat de eerste en tweede poging tegen de paal en lat werden geschoten, binnen: 10-3! In de 48e minuut was het slotakkoord weer voor Ties, weer na een assist van Louis. Hij scoorde zijn vijfde doelpunt met een laag schot: 11-3!

Dankzij deze knappe zege op de kampioen van de hoofdklasse bij de JO9, en de derde zege op rij, blijft de JO11-1 bovenaan staan in de 2e klasse. Wij als trainers zijn weer tevreden over hoe jullie de wedstrijd hebben opgepakt! Volgende week gaan we op bezoek bij Gendringen!