Assist: Silas Immink

28 september 2016 18:45

H. Swaters

Opstelling

De competitie is alweer drie wedstrijden onderweg, en ook de bekerwedstrijden liggen alweer een tijdje achter ons. De wedstrijden worden alleen nog maar op zaterdag gespeeld, en dus kwam het initiatief van Zelhem JO11-1 om eens een oefenwedstrijd te spelen goed uit. De jongens van Zelhem zijn actief in de 3e klasse, maar hadden al hun bekerwedstrijden met meer dan tien doelpunten verschil gewonnen. Ze wilden daarom een keer oefenen tegen een ploeg uit de 2e klasse. De wedstrijd stond gepland voor woensdag 28 september op ’t Oerseveld. Voor het oog van de vele toeschouwers begon Ulftse Boys met de volgende namen: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Jory Verhey; Dirk Slutter, Ties Smeitink; Sevki Nohut. Verdedigers Silas Immink en Louis Tomasyan begonnen als reserve.

Nadat in de openingsfase al enkele kansen gemist werden, opende de ‘Boys’ het doelpuntenfestijn in de 9e minuut. Na een goede actie van Ties over de linkerkant, wist hij de bal terug te leggen en schoot de inlopende Sevki hard en hoog raak: 1-0! De ban was gebroken en de rood-wit-blauwen genoten van de ruimte die hen geboden werd. Nog geen minuut later, in de 10e minuut, werd de score alweer verdubbeld. Na een voorzet van linksback Jory wist Ties de bal simpel in het doel te tikken: 2-0! In het laatste kwartier van de eerste helft speelde het team voetbal om je vingers bij af te likken. De ene na de andere kans werd gecreëerd, en de ‘Oerse’ mannen wisten nog vier keer het doel te treffen. In de 15e minuut gaf Louis een geweldig dieptepass op Dirk, hij schatte de bal goed in en schoot hard raak in de lange hoek: 3-0! Nog nagenietend van de schitterende derde treffer, lag de bal alweer voor de vierde keer deze avond in het netje. De rollen van het openingsdoelpunt waren nu echter omgedraaid. Sevki bleef na een goede actie niet zelfzuchtig, gaf de bal strak voor op Ties die de bal in de 16e minuut hard en hoog in het doel schoot: 4-0! Alsof het allemaal nog niet genoeg was, wist de JO11-1 een echte ‘team-hattrick’ te maken. Na de doelpunten in de 15e en 16e minuut, werd er nu ook in de 17e minuut gescoord. Het was Ties die, na goed doorgaan van Dirk, zijn derde doelpunt van de avond mocht maken. Met een droge schuiver liet hij de keeper kansloos: 5-0! Het slotakkoord in deze geweldige eerste helft was voor Sevki. Na een actie waarin Ties zijn kracht goed wist te gebruiken, gaf hij de bal strak voor en bood hij Sevki in de 22e minuut een niet te missen intikker: 6-0!

Nadat de ‘Boys’ in de eerste helft over het veld had gejaagd alsof ze op de A12 reden, waren de spelers in de tweede helft weer terug in Ulft en speelden ze de wedstrijd uit in de tweede versnelling. Zelhem kreeg nu ook zijn eerste mogelijkheden en wist in de 28e minuut de eretreffer te maken na een mooi schot: 6-1. Zorgen waren er daarna even om Mick, die met een blessure aan zijn duim het veld moest verlaten. Wel wisten de ‘Boys’ nog twee keer te scoren. In de 31e minuut besloot Max een mooi solo met een schot in de lange hoek: 7-1! In de 38e minuut maakt Ties, op aangeven van Silas, met een hard schot het laatste doelpunt van deze oefenwedstrijd: 8-1!

Het was een nuttige oefenwedstrijd waarin we wat jongens even op andere plekken hebben kunnen laten spelen. Complimenten voor het ontzettend hoge niveau wat de jongens in de eerste helft hebben laten zien. Zaterdag gaat de competitie verder in en tegen Gendringen.