... (schot)

Onder 11, JO11-1, Groep 1 1 JO11 - District

10 december 2016 11:00

Opstelling

Om in het ritme van de wedstrijden te blijven, speelde Ulftse Boys JO11-1 vorige week zaterdag een oefenwedstrijd tegen de JO11-2 van VIOD. Deze week, zaterdag 10 december, gaat het voor de laatste keer dit kalenderjaar om een officiële wedstrijd. In de 2e ronde van het bekertoernooi stond er op Sportcomplex ’t Oerseveld een echte topper op het programma tegen de JO11-1 van AZSV uit Aalten. Deze ploeg is in de najaarscompetitie op een knappe tweede plaats geëindigd in de 1e Klasse. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden. De ‘Boys’ startte de wedstrijd met de volgende namen: Mick Derksen; Silas Immink, Max te Lintum, Jory Verhey; Noah van Hal, Ties Smeitink; Sevki Nohut. De verse krachten op de bank waren Louis Tomasyan en Dirk Slutter.

Beide ploegen begonnen een beetje aftastend aan deze bekerwedstrijd, en het leek er dan ook op dat beide ploegen vooral niet tegen een vroege achterstand aan wilden lopen. Na een minuut of tien gooiden de teams de schroom van zich af en ging het tempo direct omhoog. Ulftse Boys werd als eerst echt gevaarlijk, maar het schot van Sevki werd gekeerd door de doelman. In de tegenaanval kon Mick het schot van AZSV ook keren, maar was één van de aanvallers van de gasten er als de kippen bij om in de 14e minuut de openingstreffer binnen te tikken: 0-1. Al snel zocht, en vond, de thuisploeg echter de gelijkmaker. Na een mooie, snelle aanval was het Ties die Dirk vond, hij rondde de aanval in de 16e minuut af met een beheerst schot: 1-1! De ‘Boys’ nam het initiatief in de wedstrijd in de wedstrijd over en probeerde door te drukken. De beloning daarvoor kwam er in de 21e minuut. Max verstuurde een geweldige steekpass op Ties, hij omspeelde de doelman en schoot raak: 2-1! Niet veel later gingen de Ulftenaren met deze voorsprong de rust in.

De tweede helft was nog nauwelijks onderweg, of de rood-wit-blauwen wisten met een mooie goal hun voorsprong uit te breiden. Vanaf de aftrap begon Ties aan een solo, omspeelde enkele verdedigers en stond binnen de kortste keren oog in oog met de Aaltense keeper. Hij bleef ontzettend koel en zette zo in de 26e minuut het volgende doelpunt op het scorebord: 3-1! Balend van het tegendoelpunt kreeg AZSV niet veel later de volgende tik te verwerken. De mooiste aanval van de wedstrijd, via Louis, Max, Noah en Jory kwam de bal voor de voeten van Ties, werd in de 30e minuut beloond met een volgende treffer. Ties schoot hard en laag raak in de lange hoek: 4-1! De krachten leken daarna langzaam weg te vloeien bij de ‘Boys’, maar als een echt team wist het daarna de voorsprong vast te houden. Als er bij een schot van de gasten niet een Ulfts been tussen zat, dan was het wel Mick die met prima reddingen de voorsprong intact hield. De laatste echte aanval van de wedstrijd, in de 48e minuut, werden door de mannen uit Aalten met een mooi schot wel bekroond met een doelpunt: 4-2. Niet veel later floot de scheidsrechter af, en barstte er een klein feestje los op ’t Oerseveld.

Met deze knappe overwinning, op een goede ploeg uit de 1e Klasse, plaatst de JO11-1 van de ‘Boys’ zich voor de 3e ronde van het bekertoernooi. De loting hiervoor vindt later plaats. Morgen sluiten deze krijgers de eerste seizoenshelft af met een mooi toernooi op het sportcomplex van Arnhemse Boys. Ook hiervan zal een kort verslag volgen op de website.