... (scrimmage)

Onder 11, JO11-1, Groep 1 1 JO11 - District

4 februari 2017 11:00

Opstelling

Na een serie mooie bekeroverwinningen, met onder andere overwinningen op de JO11-1 van AZSV en de JO11-1 van VVG’25, stond voor de ‘Boys’ op zaterdag 4 februari de wedstrijd in de 3e ronde op het programma. We hadden een thuiswedstrijd geloot tegen het sterke RKHVV uit Huissen, dat op een knappe derde plek is geëindigd in de 1e Klasse. Het was tevens de eerste wedstrijd na een lange winterstop, en we hebben dan ook amper op het veld kunnen trainen tot nu toe. Gesteund door veel toeschouwers begon Ulftse Boys JO11-1 met de volgende jongens aan de aftrap: Mick Derksen; Noah van Hal, Max te Lintum, Louis Tomasyan; Ties Smeitink; Sevki Nohut, Jory Verhey. De niet geheel fitte spelers Silas Immink en Dirk Slutter begonnen samen met Merijn Huntink (JO11-2) als wissel aan het duel.

In het begin van het duel begon de thuisploeg een beetje slap aan de wedstrijd. Er werd niet kort genoeg gedekt, en RKHVV kreeg alle ruimte om te combineren. Op het zware veld op Sportcomplex ’t Oerseveld probeerde Ulftse Boys zich terug in de wedstrijd te knokken, maar liep het in de 13e minuut alsnog tegen een zeperd op. Een hard schot van de gasten kon door Mick nog worden gekeerd, maar in de rebound belandde de bal voor de voeten van één van de Huissense aanvallers die simpel binnen kon tikken: 0-1. Na dit openingsdoelpunt had de ‘Boys’ het betere van het spel, en kon het een aantal mooie aanvallen op de mat leggen. De doelman van RKHVV bleek echter in goede doen, en hield zowel Ties als Noah als Sevki van scoren af. De gelijkmaker hing op dat moment zeker in de lucht. Vlak voor rust kon ook Silas niet voorkomen dat de rood-wit-blauwen met een minimale achterstand de rust in gingen, zijn schot ging net naast.

In de eerste tien minuten na rust wist de JO11-1 kans op kans te creëren. Eerst schoot Ties de bal net langs de verkeerde kant van de paal, vlak daarna zag hij de meegelopen Dirk over het hoofd en vervolgens kreeg Dirk de bal er in een ware scrimmage ook niet in. Alsof de thuisploeg nog niet genoeg pech had, wist de keeper van RKHVV daarna met drie fantastische reddingen ook Max, Noah en nogmaals Ties van scoren af te houden. Zoals het oude gezegde luidt, zag je dat de bal er daarna aan de andere kant wel in ging. In de 37e minuut wisten de bezoekers met een diagonaal schot de score te verdubbelen: 0-2. Ulftse Boys probeerde daarna nog even aan te dringen, maar de krachten vloeiden beetje bij beetje weg. In de absolute slotfase wisten de gasten, aan de hand van enkele fitte wissels, de score nog verder uit te breiden.  In de 45e minuut wisten zij, opnieuw met een mooi schot, het net te vinden: 0-3. Niet veel later, in de 47e minuut, kon de bal uit een hoekschop ongehinderd binnengekopt worden: 0-4. De eindstand werd in de 49e minuut op het bord gezet, nadat RKHVV in een klassieke scrimmage de bal binnen kon prikken: 0-5.

Tijdens deze wedstrijd hebben we als team kennis gemaakt met een lesje ‘effectiviteit’. Qua aantal kansen waren we echt niet minder dan deze goede ploeg van RKHVV, maar zoals we gemerkt hebben straft een eersteklasser het missen van een aantal kansen genadeloos hard af. Ondanks deze ruime nederlaag nemen we met opgeheven hoofd afscheid van het bekertoernooi, want we hebben fantastische wedstrijden gespeeld tegen onder andere AZSV en VVG’25. Volgende week begint ons avontuur in de 1e Klasse uit tegen Ruurlo JO11-1!