3 - 3

Mannen, 1, 4e klasse C

3 december 2017 14:00

Op het afgelegen natte complex in Barchem stond vandaag SVBV – Ulftse Boys op het programma, de nummer laatst, SVBV, tegen de nummer 5, Ulftse Boys. Ulftse Boys trad aan met de volgende elf spelers: Jaap Bouman, Geert Althoff, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes, Jochem Robben, Rick Bannink, Caz de Ruyter, Koen Hunting, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers waren Stefan Mijnen, Dirk Siemes, Harm Keuben, Dion Robben en Hidde Vinkenvleugel.

Ulftse Boys begon dramatisch aan de wedstrijd. Zo werden simpele ballen ingeleverd bij spelers van SVBV en was de eerste kans ook direct een doelpunt voor SVBV. De linksbuiten pikte de bal op na knullig balverlies in de defensie van Ulftse Boys en gaf de bal vervolgens voor op de volledig vrijstaande spits van SVBV. De spits liet dit buitenkansje niet na en maakte de eerste treffer van de middag. Ook na dit doelpunt bleek Ulftse Boys niet wakker te zijn, want in minuut 11 kreeg Ulftse Boys de tweede tegentreffer om de oren: een geweldig doelpunt! De rechtsbuiten schiet vanaf bijna de achterlijn op de rechterflank de bal over Jaap en belandt via de binnenkant van de paal in het doel. Met een 2-0 achterstand op het scorebord bleek Ulftse Boys eindelijk wakker te zijn. Al gauw maakte Ulftse Boys via Rik Perloy de aansluitingstreffer: 2-1. Ulftse Boys was in deze fase van de wedstrijd erg dreigend en kwam meerdere malen in een één-tegen-één situatie met de keeper. Uiteindelijk kopte de verdediger van SVBV de corner van Ulftse Boys binnen: 2-2. Niet veel later kreeg Rik Perloy dé kans op de voorsprong. Na een geweldige actie van Koen Hunting schoot hij echter over het lege doel van de Barchemse ploeg, waardoor de rust werd ingegaan met een gelijke stand.

Ulftse Boys bleek niet geleerd te hebben van de slechte start in de eerste helft. Zowel Ulftse Boys als SVBV begonnen slecht aan de tweede helft. De spitsen van Ulftse Boys werden niet goed bereikt en mede daardoor werden er weinig tot geen kansen gecreëerd. In de 70e minuut besloot Ulftse Boys opportunistischer te gaan spelen en bracht twee extra spitsen in.  Tien minuten voor tijd counterde SVBV naar de 3-2 en leek zo met de drie punten, die beide ploegen eigenlijk niet verdiende, aan de haal te gaan. Kort voor tijd maakte Ulftse Boys middels Stefan Mijnen toch nog de 3-3, waardoor deze dramatische wedstrijd in een gelijkspel eindigde. Wat op papier een makkelijke tegenstander leek, bleek op het veld een beduchte tegenstander te zijn, die vocht voor elke meter. Aankomende week staat de thuiswedstrijd tegen Rekken op het programma en hopen de Ulftenaren ditmaal wel de drie punten binnen te halen.