Ulftse Boys pakt drie punten bij VIOS Beltrum in laatste wedstrijd voor de kerst

VIOS B. 1 (zon)

1 - 3

Mannen, 1, 4e klasse C

17 december 2017 14:00

Afgelopen zondag stond de laatste competitiewedstrijd voor de winterstop op het programma: VIOS Beltrum - Ulftse Boys. Ulftse Boys trad aan met de volgende elf spelers: Jaap Bouman, Jochem Robben, Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes, Caz de Ruijter, Rick Bannink, Koen Hunting, Jean-Pierre Luciana, Stefan Mijnen en Rik Perloy. Bij winst zou Ulftse Boys de aansluiting behouden bij de top-3.

Ulftse Boys begint goed aan de wedstrijd en creëert door middel van snelle uitbraken de eerste kansen. Na een paar goede kansen komt Ulftse Boys ook op voorsprong. Rik Perloy krijgt de bal op de rand van het strafschopgebied, draait naar z’n goede rechterbeen en schiet de bal diagonaal binnen: 0-1. Na dit doelpunt zette VIOS Beltrum meer aan en kreeg het een enorme kans. De linksbuiten van VIOS Beltrum gaat alleen op Jaap Bouman af en schiet de bal over het doel. Even later is het alsnog raak voor de thuisploeg. De middenvelder van Vios kon vrij aangegooid worden en gaf de bal voor. De linksbuiten gleed vervolgens de bal binnen. Met een 1-1 stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.

De tweede helft begon geweldig voor Ulftse Boys. Stefan Mijnen schoot heel slim vanaf de aftrap de bal in het doel. Helaas had naast de keeper ook de cameraman geen rekening gehouden met deze manier van aftrappen en staat deze geweldige goal niet volledig op beeld. Het spelbeeld in de 2e helft was als volgt: Vios Beltrum viel aan en was op zoek naar de gelijkmaker. Ulftse Boys probeerde te counteren en creëerde daarmee enkele gevaarlijke kansen. In de 88e minuut scoorde Ulftse Boys de bevrijdende 1-3. Het schot van Harm Keuben stuit op de keeper, waarna Rik Perloy er snel bij was om in de rebound zijn tweede van de middag te scoren. Door deze winst gaat Ulftse Boys op een gedeelde derde plek de winterstop in!