2 - 0

Erix 1

Mannen, 1, 4e klasse C

28 januari 2018 14:00

Afgelopen zondag stond de eerste wedstrijd na de winterstop op het programma tegen Erix. Om aansluiting met de top te bewaren dient er vandaag gewonnen te worden. De directe concurrentie speelt ook tegen elkaar: Eibergen tegen Dinxperlo en Reunie tegen Gwvv.

De laatste weken is het onderwerp van gesprek de gesteldheid van het eerste veld van Ulftse boys. Toen het elftal van v.v. Erix aan kwam lopen op sportpark ‘t Oerseveld was het eerste dat genoemd werd het dramatische veld waarop moest worden gespeeld.

In het begin van de wedstrijd is het voor beide partijen aftasten. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af. Door de barre omstandigheden van het veld is het voor beide ploegen bijna niet mogelijk goed te combineren. In de 11e minuut is de eerste kans voor Ulftse boys. Rick Bannink zet zich met een schijnbeweging vrij voor zijn linker en schiet in de handen van de keeper.
20e minuut is het raak voor Ulftse boys. De voorzet van Rik Perloy werd slecht weggewerkt door de defensie van Erix waardoor de bal voor de voeten van Rick Bannink komt. Deze Schiet de bal op goal en gaat via een verdediger de goal in 1-0. In de 30e minuut is het wederom raak. Caz de Ruijter geeft de bal langs de zijlijn waarna Jean-Pierre goed wegdraait bij de tegenstander en de bal strak voorgeeft. Harm loopt de bal daarna prima binnen 2-0!

In het begin van de tweede helft hebben beide ploegen moeite om ver over de middenlijn te komen maar toch is het in de 52e minuut raak. Helaas wordt de goal van Ulftse boys afgekeurd door vermeend buitenspel. Caz de Ruijter speelt de bal breed en het is koen die de bal op doel schiet. De doelman laat echter de bal los door een rare stuiter en het is Harm die de bal vanuit buitenspelpositie binnen tikt. Het blijft dus 2-0 maar het veldoverwicht is voor Ulftse boys.
Erix heeft lang niks van zich laten horen maar is in de 62e minuut toch dichtbij een goal. De voorzet die bij de eerste paal verkeerd wordt geraakt door de spits verdwijnt tegen het vangnet.
In de 72e minuut is het Rik Perloy die voorlangs schiet nadat hij de verdediger van Erix omspeelt. Erix probeert in de laatste fase van de wedstrijd druk te zetten op Ulftse boys door meer mensen vooruit te schuiven. Hierdoor laten ze veel ruimte achterin liggen waar Ulftse boys in de counter gevaarlijk kan worden. Dit resulteert echter niet in een goal waardoor de stand blijft steken op 2-0.

Ulftse boys komt door deze overwinning goed de winterstop uit en staat momenteel op een gedeelde derde plek met Eibergen, die met 6-3 wonnen van Dinxperlo. Volgende week staat de wedstrijd tegen directe concurrent MEC op het programma. De eerste wedstrijd werd gewonnen met 4-1, maar ze zullen zich deze keer zeker niet zo makkelijk gewonnen geven.