1 december 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1

Na het spectaculaire gelijkspel vorige week tegen SC Meddo stond afgelopen zondag de uitwedstrijd tussen fusieclub FC Bergh op het programma. Voorafgaand aan de wedstrijd werd ons verteld dat er nog een andere evenement gepland stond in s’-Heerenberg: de Montferlandrun. Met een kleine omweg, maar toch ruim op tijd, kwam de ploeg aan op Sportpark Marinus van Rooijen. De belangen waren duidelijk. Bij winst mag je stiekem naar boven kijken en bij verlies moet je goed opletten dat je niet onderin mee gaat doen. Voor aanvang van het duel was het verschil twee punten in het voordeel van de thuisploeg. In de volgende opstelling werd de strijd aangegaan met FC Bergh: Jaap Bouman; Jochem Robben, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Omar Osman, Caz de Ruyter, Koen Hunting, Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Harm Keuben. Wissels waren Hidde Vinkenvleugel, Geert Althoff, Jesse Rijntjes, Ivory Vaneer en Gino Coombs.

Van te voren was bekend dat FC Bergh met een balvast spits speelde, handige spelers op het middenveld had en op de flanken veel snelheid zou hebben. Dit was ook terug te zien in het spelbeeld van FC Bergh. Veelvuldig werd de spits gezocht die de bal liet vallen op één van de lopende middenvelder die het spel verlegde richting de zijkant. De eerste helft speelde de Ulftse Boys als een hecht collectief dat al voetballend naar een oplossing zocht. Dit resulteerde in een aantal mooie kansen. Het openingsdoelpunt dat in de 19e minuut tot stand kwam was er dan ook een vanuit een goed staande organisatie. Een verdedigende actie van Stefan Mijnen bezorgt de bal bij Thom Wassink. Hij kon de bal vervolgens simpel klaarleggen voor Caz de Ruyter die Jean-Pierre Luciana met een splijtende pass alleen voor de keeper zette: 0-1. Het spel ging hierna op en neer waarbij de Ulftse Boys als team goed bleven spelen. Verdedigend stond de ploeg, met Jochem Robben die na lang blessureleed terugkeerde, prima zijn mannetje. Vlak voor rust was er dé kans om de voorsprong uit te breiden, maar de sterk spelende Jean-Pierre Luciana miste oog in oog met de doelman.

Vlak na rust weet Jean-Pierre Luciana alsnog de voorsprong te vergroten. Hij wordt door spits Thom Wassink in de 49e met een mooie steekbal alleen voor de keeper gezet en blijft dit keer wel rustig in de afronding: 0-2. Deze tweede treffer bleek echter het startsein voor FC Bergh te zijn om een stapje extra te doen. Er werden een aantal wijzigingen doorgevoerd en zij gingen vanuit een ander systeem spelen. De ‘Boys’ hadden hier niet direct een antwoord op. FC Bergh wist op deze manier meer druk te zetten op de verdediging, wat vlak na het Ulftse doelpunt tot de aansluitingstreffer leidde. Na een goede aanval werd er met een droge schuiver afgerond: 1-2. De bezoekers leken wat van slag, de thuisploeg kreeg steeds meer de controle en de gelijkmaker viel dan ook snel. Een van richting veranderd schot van buiten het strafschopgebied was doelman Jaap Bouman te machtig: 2-2. In het restant van de wedstrijd zocht de ’s-Heerenbergse ploeg de overwinning, maar tot hele grote kansen leidde dit niet meer. Aan de andere kant wist ook de ploeg van trainer Martijn Meerdink geen uitgespeelde kansen meer te creëren, waardoor men opnieuw genoegen moest nemen met een gelijkspel.

Doordat de ‘Boys’ voor de tweede week op rij een voorsprong van twee doelpunten verspeelde, werd alweer het zesde gelijkspel in tien wedstrijden behaald. Met het ene punt schiet het team eigenlijk niet zoveel op, en dus moet er zondag 8 december op ’t Oerseveld gewonnen worden van hekkensluiter Keijenburgse Boys. De aftrap is om 14:00 uur, tot dan!