90'
... (schot)

2 februari 2020 14:00

Opstelling

Nadat Ulftse Boys vorig week de competitie hervatte met een nipte uitoverwinning op v.v. Terborg, stond op zondag 2 februari de thuiswedstrijd tegen MEC op het programma. Een wedstrijd die gewonnen moest worden om aan te kunnen haken bij de ploegen in de subtop en bovenin de tweede periode mee te blijven draaien. Tijdens de openingswedstrijd van dit seizoen werd er met 1-1 gelijkgespeeld tegen de ploeg die inmiddels is afgegleden naar de laatste plaats op de ranglijst. De ploeg van trainer Martijn Meerdink begon met dezelfde elf namen als tegen Terborg: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Paul Veerbeek; Koen Hunting, Jesse Rijntjes, Caz de Ruyter; Jean-Pierre Luciana, Thom Wassink en Omar Osman. Op de bank zaten Jochem Robben, Harm Keuben, Edo van Hal en reservedoelman Nino van Osch.

Ulftse Boys begon, ondanks een dramatisch veld, goed aan de wedstijd. De Ulftenaren zaten er kort bovenop, en al snel viel via Thom Wassink de eerste kans te noteren. Zijn kopbal ging vlak naast het doel van MEC. In de 9e minuut kwam de voorsprong er alsnog, en werd het goede begin beloond. Uit een corner van Jesse Rijntjes was het centrale verdediger Chiel Gerritsen die raak wist te knikken: 1-0. Na dit doelpunt werd het hoge niveau van het eerste kwartier niet meer gehaald, maar had de ‘Boys’ desondanks niets te duchten van zijn tegenstander. Pas na een half uur wisten de bezoekers hun eerste grote kans te creëren, een lage voorzet vanaf rechts werd van dichtbij het Ulftse doel hoog over geschoten. Tien minuten voor rust leek de thuisploeg  op 2-0 te komen, maar een doelpunt van spits Thom Wassink werd afgekeurd vanwege buitenspel. Doordat beide ploegen niet meer wisten te scoren ging Ulftse Boys de rust in met een minimale voorsprong.

Nadat in de rust een aantal verbeterpunten werd aangegeven, was het zaak om in de tweede helft beter te gaan voetballen en de overwinning binnen te halen. Het tegenovergestelde gebeurde. Het spel van de ‘rood-wit-blauwen’ werd te voorspelbaar voor de hekkensluiter, die de boel achterin makkelijk dichthield en geen enkele kans weggaf. Aan de andere wist MEC voetballend ook niets klaar te spelen, maar kwam het in de 61e minuut wel onverwachts langszij. Een indraaiende vrije trap werd door niemand aangeraakt en viel bij de tweede paal binnen: 1-1. Ulftse Boys probeerde hierna de draad weer op te pakken en de wedstrijd in hun voordeel te beslissen, maar het kwam niet verder dan een schot van Omar Osman dat net over ging en een schot van middenvelder Caz de Ruyter dat van de lijn werd gekopt. In het laatste kwartier leek de thuisploeg op, en zag je het vertrouwen in een overwinning verdwijnen. Aan de andere kant leken de gasten uit Miste en Corle met een punt tevreden, maar kregen zij de overwinning in de schoot geworpen. In de 87e minuut bleef de bal na een corner liggen in het Ulftse strafschopgebied, en werd de bal in de kluts binnengeschoten: 1-2. De beslissing viel niet veel later. De ‘Boys’ ging opportunistisch op zoek naar de gelijkmaker, maar kreeg in de counter het deksel op de neus toen een aanvaller van MEC er vandoor ging en oog-in-oog met doelman Jaap Bouman rustig bleef: 1-3.

Door de slechte wedstrijd en de onverwachte nederlaag blijft Ulftse Boys in de middenmoot hangen en kan het niet aansluiten bij de subtop. Door de overwinning verlaat MEC de laatste plaats, en speelt Ulftse Boys volgende week weer tegen de hekkensluiter van de 4e Klasse C. Op Sportpark de Treffer wordt het team van trainer Martijn Meerdink dan ontvangen door gastheer v.v. Etten, de aanvang van de wedstrijd is als gebruikelijk om 14:00 uur.