22 september 2019 14:00

Accommodatie

Onbekend

Opstelling Ulftse Boys 1

De voorbereiding zit erop, en de competitie is inmiddels van start gegaan. Op zondag 22 september reisde de ploeg van nieuwe trainer Martijn Meerdink met gezonde spanning naar Miste, waar Ulftse Boys het bij de competitiestart op mocht nemen tegen MEC. De ‘Boys’ hebben een prima voorbereiding gedraaid met twee overwinningen en een gelijkspel in de beker en een nederlaag in de oefenwedstrijd tegen Zelos. De spelers en trainer hebben elkaar in de voorbereiding goed leren kennen. Iedereen wilde de competitie beginnen met een overwinning, en om dit te realiseren werden de volgende elf namen opgesteld: Jaap Bouman; Geert Althoff, Chiel Gerritsen, Stefan Mijnen, Jesse Rijntjes; Caz de Ruyter, Paul Veerbeek, Koen Hunting; Jean-Pierre Luciana, Harm Keuben en Omar Osman. Op de bank zaten: Hidde Vinkenvleugel, Edo van Hal, Ivory Vaneer, Dion Robben en Milan Robben.

De eerste helft was niet waar de ploeg van Meerdink op had gehoopt. Het spel was rommelig aan beide kanten, en er werd meer op de lange bal gespeeld dan de Ulftenaren wilde. Geert Althoff moest al vroeg in de wedstrijd aan de noodrem trekken. De linksbuiten van MEC passeerde de rechtsback en kon één-op-één komen met Jaap Bouman. Met een tackle voorkwam de Ulftse aanvoerder dit, en de gele kaart die volgde nam hij op de koop toe. Vervolgens was het in de 16e minuut uit het niets raak voor de gasten uit Ulft. Harm Keuben zocht zijn tegenstander op en werd net buiten het strafschopgebied gehaakt door zijn tegenstander. Stefan Mijnen ging achter de bal staan en schoot de bal hard en laag in de korte hoek: 0-1. Na de openingstreffer wilde de ‘Boys’ meer en ging het op zoek naar de tweede treffer. Verder dan een voorzet van Omar Osman, die niet bij Harm Keuben of Jean-Pierre Luciana aankwam, kwam de Ulftse ploeg echter niet. Waar Ulftse Boys niet door kan drukken, valt de gelijkmaker na ruim een half uur helaas wel. Chiel Gerritsen kwam veel te laat in een duel en werd bestraft met een gele kaart en een vrije trap tegen. Deze vrije trap werd strak voor gegeven. Na wat chaos in het strafschopgebied van Ulftse Boys, kwam de 1-1 op het scorebord te staan. In eerste instantie redde doelman Jaap Bouman nog goed, maar in de rebound kon de spits eenvoudig binnenschuiven. Met deze stand gingen de spelers de rust in.

Ook in de tweede helft werd het gewenste niveau niet behaald. De energie leek al vroeg op en een goede aanval werd niet meer op de mat gelegd. Er werden veel verkeerde keuzes gemaakt en passes gingen overal naartoe, behalve naar dezelfde kleur. In de 55e minuut pakte Harm Keuben een gele kaart uit frustratie, nadat hij te laat was en de tegenstander raakte. De vele fouten aan Ulftse zijde zorgden ervoor dat de thuisploeg nog het vaakst gevaarlijk werd. De wedstrijd verdiende geen winnaar, maar kreeg die vlak voor tijd toch nog bijna. Na een onderschepping van de ingevallen Edo van Hal schoot Caz de Ruyter op doel, maar hij zag zijn schot via de binnenkant van de paal uit het doel vliegen.

De ploeg van Martijn Meerdink heeft zijn eerste punt binnen, maar tevreden zal het zeker niet zijn wat betreft het spel. De aankomende week zal er scherp moeten worden getraind, want aanstaande zondag wacht de lastige thuiswedstrijd tegen AD’69. De wedstrijd start om 14:00 uur op Sportcomplex ’t Oerseveld.