7075BB
ETTEN GLD
tel. 0315-328167

Zondag 24 april 2022  Etten Ulftse Boys : 3 – 2

Op zondagmiddag 24 april stond de streekderby tussen vv Etten en Ulftse Boys op het programma. De eerdere ontmoeting dit seizoen eindigde na een enerverende wedstrijd in 2-2. De gasten uit Ulft waren bezig met een sterke reeks waarbij 14 punten uit de laatste 6 wedstrijden behaald werden en hoopten het gat met de onderste regionen te vergroten. De Ettenaren leden vorige week een zure nederlaag en waren gebrand om een resultaat te behalen. Ulftse Boys trad aan met de volgende 11 namen; Hidde Vinkenvleugel, Stijn Heuvels, Jordy Schepers, Stefan Mijnen, Edo van Hal, Koen Hunting, Jochem Robben, Sjoerd te Boekhorst, Omar Osman, Harm Keuben en Twan Kraan.

In de eerste helft waren het vooral de Ulftenaren die het tempo bepaalde, met geduldig voetbal probeerde de gasten tot kansen te komen. De thuisploeg hanteerde veel de lange bal waar de Ulftse verdediging het zichtbaar moeilijk mee had. De eerste kans in de wedstrijd was voor Etten, echter kreeg de spits weinig tijd en werkte hij de bal over het Ulftse doel heen. Kort daarna waren het de Boys die via de linkerflank uitbraken, de bal werd teruggelegd maar met onvoldoende nauwkeurigheid waardoor Twan Kraan niet tot afronden kwam. In de 27e minuut verdiende Harm Keuben een vrije trap op een gevaarlijke plek. Sjoerd te Boekhorst plaatste de bal keurig in de vrije hoek en bracht de gasten binnen een halfuur op voorsprong. Niet veel later was het Jochem Robben die knap doorzette voor het vijandelijke doel, door een foutje in de Ettense defensie viel de bal bij Omar Osman die kalm bleef en van dichtbij de 0-2 binnen schoot. Zo leken de Boys met een comfortabele voorsprong aan de thee te gaan. De thuisploeg dacht hier kennelijk anders over en ging direct op zoek naar de aansluitingstreffer. Een lange peer naar voren werd verlengd richting het Ulftse doel. Doelman Hidde Vinkenvleugel bokste de bal weg richting de zijkant waarna hij de spits van Etten meenam. De scheidsrechter beoordeelde dit als een overtreding en legde de bal onterecht op de stip. Etten-aanvoerde Nick van Aken bleef kalm en schoot de bal keurig in het rechter zijnet. Zo werd er bij een 2-1 stand afgefloten voor de rust.

Na de rust begonnen beide ploegen wat onrustig aan de tweede helft. Het voetbal werd minder verzorgd en er leek meer strijd in het spel van Etten te komen naarmate de wedstrijd vorderde. Toch kregen de Ulftenaren na een uur spelen een opgelegde kans. Twan Kraan brak door aan de zijkant en legde de bal terug op Koen Hunting, echter viel deze bal net achter hem en kon hij er onvoldoende kracht achter zetten zodat de Etten-goalie de bal eenvoudig kon keren. Bij Ulftse boys verving de jarige Tom Halfman de moegestreden Edo van Hal op de linksbackpositie. Het laatste kwartier zette vv Etten nog wat extra aan en ging het op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel in de 80e minuut, Nick van Aken kopte een op maat gegeven voorzet van Lars van Aken knap binnen en bracht de stand weer op gelijke hoogte (2-2). Etten bleef aandringen en voelde dat er wat te halen viel. In de blessuretijd was het wederom Nick van Aken die de Ulftse defensie in de lucht te machtig was en tegendraads de 3-2 binnenkopte. Hiermee verspeelde de Ulftse Boys een 0-2 voorsprong en daar mee ook kostbare punten. Volgende week nemen de Ulftenaren het op sportpark Het Oerseveld op tegen koploper FC Bergh.