Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Afgelopen zondag stond alweer de 6e competitie wedstrijd op het programma, na de 1-2 winst van vorige week tegen GWVV wilde UB’51 deze goede lijn doortrekken. Vandaag was het de beurt aan AD’69, vooraf stonden zij met een totaal van 10 punten boven Ufltse Boys dus op papier een geduchte tegenstander. Wilco Geerts Stuurde de volgende 11 namen het veld in: Hidde Vinkenvleugel, Twan Kraan, Wouter Kok, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Omar Osman, Jochem Robben, Kees Wijers, Jelle Immink, Caz de Ruyter en Yorick Kaal.

De wedstrijd begon onwennig en slordig vanuit de zijde van UB, onzorgvuldig in balbezit en vaak de verkeerde keuzes. AD’69 hanteerde daarbij veelal de lange bal richting de twee fors gebouwde voorhoede spelers en wilde het de verdediging van UB het op die manier lastig maken en dat lukte aardig. Toch was het Ulfte Boys dat voor het eerst echt gevaarlijk werd met een schot op goal dat op de doellijn werd gekeerd door een verdediger maar dat deed hij met de hand, wat resulteerde in een rode kaart en een strafschop. Stefan Mijnen schoot deze onberispelijk binnen, 1-0. Dan denk je dat het na die rode kaart makkelijker voetballen was maar dat bleek niet zo te zijn. Nog geen 5 minuten later vloerde Milan Robben (ingebracht in minuut 25 na een blessure van Wouter Kok) een speler van AD, wederom een penalty. Deze werd ook keurig binnengeschoten 1-1, tevens de ruststand.

In de rust nam Wilco Geerts het woord en zette de jongens op scherp, en voerde 2 wissels door. Omar Osman werd vervangen door Dominiek Seinhorst en Twan Kraan werd vervangen door Edo van Hal. Vol goede moed en scherper gingen we de 2e helft in, goed gevoetbald werd er nog zeker niet maar UB’51 werd wel alsmaar sterker en dat was ook zichtbaar. Caz veroverde op het middenveld de bal en stuurde Yorick Kaal met een goede steekpass binnendoor weg, die ging daardoor 1 op 1 met de keeper en schoot de bal onberispelijk in de korte hoek, 2-1. AD’69 probeerde het daarna nog meermaals met de lange bal richting de voorhoede maar kwam niet verder dan wat speldenprikken. Rond minuut 70 kreeg een verdediger van AD’69 ook nog eens zijn 2e gele kaart en stond AD’69 nog maar met 9 man op het veld en leek de wedstrijd eigenlijk wel gespeeld. Ulftse Boys wisselde nog 2 keer en wilde doordrukken, Joris Beumer werd vervangen door Pim Slutter en Caz de Ruyter werd vervangen door Max te Lintum. De 3-1 lijkt dan ook niet uit te kunnen blijven en valt uiteindelijk pas in minuut 85, wederom Stefan Mijnen. Ditmaal met een goede kopbal uit een voorzet van Kees Wijers. Eindstand 3-1, eind goed al goed.

Na deze 2e thuis overwinning van het seizoen willen we volgende week deze goede lijn doortrekken naar SC Meddo. We gaan vol goede moed richting Winterswijk: SC Meddo bivakkeert onderin maar is een geduchte taaie tegenstander voor Ulftse Boys. Scherpte blijft derhalve geboden.