Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Op zondag 14 mei stond er een derby op het programma voor Ulftse Boys. De mannen uit Ulft namen het op tegen v.v. Etten. De altijd beladen derby bracht ditmaal nóg meer spanning met zich mee. De Boys konden deze speelronde namelijk de derde periode pakken, terwijl het voor de bezoekers de laatste kans was om niet direct te degraderen naar de 5e klasse. Op een zeer zonnig, goed bezocht sportpark ’t Oerseveld stond er een heerlijke voetbalmiddag voor de boeg. De volgende 11 namen traden aan voor Ulftse Boys: Mo Staring, Twan Kraan, Wouter Bluemink, Stefan Mijnen, Joris Beumer, Sjoerd te Boekhorst, Jochem Robben, Caz de Ruyter, Omar Osman, Yorick Kaal en Jelle Immink. Daarnaast was ook de bank goed bezet met Kees Weijers, Dominiek Seinhorst, Tom Halfman, Pim Slutter, Stijn Tiecken, Milan Robben en Edo van Hal.

Zoals genoemd had deze zondag alle ingrediënten voor een prachtige derby. Helaas viel dit echter tegen. Het veldspel was rommelig en leidde in de eerste helft slechts tot enkele kansen, waarvan de grootste kansen voor Ulftse Boys waren. Dit veranderde in de laatste minuut voor rust. Een corner van Etten resulteerde in een scrimmage, waarna de scheidsrechter de opmerkelijke beslissing nam om de bal op te stip te leggen na een duel tussen Stefan Mijnen en een speler van Etten. De spelers, de staf en het publiek van de Boys zagen vol onbegrip hoe Etten vlak voor rust op voorsprong kwam; 0-1. De mannen uit Ulft gingen met een achterstand de kleedkamer in.

De kwaliteit van het spel ging er in de tweede helft niet veel op vooruit. Wel zag het publiek in Ulft dat Ulftse Boys steeds meer aanspraak begon te maken op een tegentreffer. De Boys kregen meer controle over de wedstrijd maar wisten dit lange tijd niet te verzilveren in de gelijkmaker. Caz de Ruyter en Yorick Kaal werden rond de 60ste minuut vervangen door Kees Weijers en Dominiek Seinhorst. Lange tijd leek de derby af te streven op een teleurstellend verlies voor Ulftse Boys. Maar in de 90ste minuut was het Dominiek Seinhorst die een voorzet van Wouter Bluemink wist binnen te koppen. Het Oerseveld was in extase, het was 1-1! Nadat Pim Slutter en Milan Robben invielen voor de moegestreden Twan Kraan en Wouter Bluemink floot de scheidsrechter voor het eindsignaal. Ulftse Boys gaat hiermee definitief de nacompetitie in voor een kans op promotie naar de 3de klasse! Tegelijkertijd heerste er teleurstelling bij de bezoekers uit Etten, voor wie het doek nu echt gevallen was.

De Boys zullen zich nu op moeten maken voor de nacompetitie. Eerst wacht er echter nog de laatste competitiewedstrijd, uit tegen KSV in Vragender. Deze zal plaatsvinden op zondag 21 mei om 14.00.