2 - 4

Ulftse Boys JO11-2

E-pupillen zaterdag, E2, 5e klasse 27

22 november 2014 11:00

Zaterdag 22-11-2014 mochten de mannen van Ulftse Boys E2 op bezoek bij Sint Joris / Zeddam in Braamt. Op een herfstachtig sportpark Gerrit Dieker begonnen de jongens twijfelachtig aan de wedstrijd. Het leek wel of ze angstig en onder de indruk van het formaat van de tegenstander waren. De jongens en meiden uit Braamt waren dan ook letterlijk 2 koppen groter. Tegen het eind van de eerste helft ging bij Hielke de knop om en nam de ploeg op sleeptouw. Met een solo vanaf eigen helft slalomde hij om zijn tegenstanders alsof ze er niet stonden en als slotakkoord wist hij met een afstandschot de score te openen.

De ban was gebroken en iedereen kon wat meer ontspannen voetballen. Na een rush van Hielke kwam de bal in de kluts voor de goal, Bram had iets geniaals in gedachte en wist de keeper met een hakballetje te verschalken maar helaas ging de bal net naast. Al met al was het een eerste helft om gauw te vergeten. De tweede helft kwamen de mannen uit Ulft goed uit de startblokken.

Alle schroom was eraf, de coaches hadden in de rust prima werk geleverd en de ploeg scherp gekregen. Na prachtig combinatie spel wat zijn weerga niet kent kon Meinte de 0-2 binnen tikken. Marlon kwam rechts opzetten en gaf een mooie pass op Daan welke midden voor de goal stond, Daan wist de bal naar de 2e paal te tikken waar Meinte vrij stond. Huntelaar en van Persie kunnen hier nog wat van leren, dit was pas samenspel. Ondertussen had onze verdediging het rustig, stofzuiger Lukas K poetste alles weg, Ruben en Lukas T stonden hun mannetje en lieten niemand voorbij gaan.

Jesse heeft het wel eens drukker gehad maar de ballen die hij kreeg werden goed gepareerd. De keeper aan de overzijde had een vlaag van verstandsverbijstering en stond ineens halverwege het veld, na een snelle counter kwam de bal bij Daan welke het lege doel wist te vinden. Wat een luxe, een 0-3 voorsprong, maar je moet je huid niet verkopen voordat de beer geschoten is. De thuisploeg kwam terug tot 2-3 en de spanning was terug in de wedstrijd. Kay ging met vlagen als een wervelwind over het veld en was niet te stoppen door de reuzen uit Braamt. Marlon ging er aan de rechterzijde vandoor en met een magistraal lobje dacht hij te scoren, helaas wist de keeper de bal uit de kruising te tikken. Het was net Bergkamp in zijn hoogtij dagen.

Vlak voor het einde wist Melaad een belangrijke counter te onderscheppen en de aanval in te zetten. Zoals bijna altijd wist Bram een minuut voor tijd te scoren waardoor een eindstand van 2-4 op het bord kwam. Perfecte overwinning van de boys, klasse !