Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Op zondag 10 maart stond de thuiswedstrijd tegen Gendringen 1 op het programma. Een interessante derby die voor Ulftse Boys in het teken stond van revanche, aangezien de heenwedstrijd te gemakkelijk verloren ging. Na een goede trainingsweek zat de mentaliteit en het geloof om te winnen er wel in voor deze zondag. De opstelling was als volgt: Hidde Vinkenvleugel, Max te Lintum, Stefan Mijnen, Pim Slutter, Twan Kraan, Wouter Bluemink, Jochem Robben, Kees Weijers, Omar Osman, Dominiek Seinhorst, Jelle Immink. Op de bank namen plaats: Harm Keuben, Roy Janssen, Mo Staring, Caz de Ruyter, Cas Heuvels, Noah van Hal en Ties Smeitink.

Ulftse Boys begon prima aan de wedstrijd met hoog druk op de koploper van 4C. Dit resulteerde in de eerste kansjes voor de thuisploeg, die merkte dat Gendringen nog niet echt lekker in hun eigen spel kwam. Dat de wedstrijd onder enige spanning stond was gelijk duidelijk, het ging er fel aan toe zagen ook de vele supporters die op deze wedstrijd afkwamen. Zo kwam de eerste gele kaart op naam van één van de centralen van Gendringen, die Dominiek Seinhorst een duw verkocht zonder enige bal in de buurt. Toon was gezet. Iets later kregen de Boys een vrije trap mee op randje zestien, Kees Weijers nam deze en legt hem panklaar op het hoofd van Wouter Bluemink. 1-0! Stuntje in de maak? Nog niet, want niet veel later kreeg Gendringen een terechte strafschop nadat Pim Slutter te laat was om de rechtsbuiten af te stoppen. Strafschop werd benut en het was weer gelijk. Wat kansen over en weer die niet benut werden was eigenlijk het spelbeeld in het restant van dit eerste half uur. Jelle Immink moest helaas het veld verlaten met een blessure, Roy Janssen was zijn vervanger. De eerste helft werd afgesloten met wat onoplettendheid achterin aan Ulftse kant waardoor Gendringen enkele seconden voor het fluitsignaal de ruststand op 1-2 bepaalde.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde beeld als in de eerste helft. Een gretig Ulftse Boys dat er nog wat van wilde maken en met druk wat kansen forceerde. Echter was het Gendringen die weer kon scoren vanuit een snelle aanval, 1-3. De koppies bij Ulft gingen na deze dreun wat meer hangen leek het en sommige beslissingen van de leidsman in kwestie hielpen ook niet bepaald mee. Gendringen had een vrije trap meegekregen, deze werd zo snel genomen (terwijl de bal nog overduidelijk niet stil lag) dat de spits weggestoken werd en deze achter Hidde Vinkenvleugel plaatste voor de 1-4. De scheids wilde helaas niet meewerken aan wat protesten aan Ulftse zijde. Een tweede gegeven penalty bepaalde de eindstand ook nog eens op 1-5.

De volgende competitiewedstrijd staat gepland op zondag 17 maart. Dan nemen de mannen uit Ulft het om 14:00 op tegen Pax.