60'
76'

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

22 maart 2015 10:00

Vandaag staat een lastige uitwedstrijd in Lengel op het programma. VVL 2 onder de bezielende leiding van de Kolonel en der Fritz staan op een knappe 3e plaats. Het gevreesde duo zal ongetwijfeld een tot de tanden toe gewapende voetbalmachine klaar hebben gestoomd voor deze wedstrijd. Dus het beloofd een hete ochtend te worden.  Echter ook wij steken sinds de winterstop in een prima vorm en gaan onze huid duur verkopen.

Om 10:00 uur trappen we af. We gaan met een iets andere instelling in het veld als de afgelopen weken dit omdat het opvangen van onze tegenstander op eigen helft in de gewonnen thuiswedstrijd zo goed had gewerkt. Dus we zakken iets meer in om onze tegenstander de fouten te laten maken en dan gebruikt te maken van de ruimte in de omschakeling. Echter voor we het goed en wel in de gaten hebben kan ons tactische plan al bijna de ijskast in. VVL 2 komt namelijk binnen enkele minuten door over de linkerflank. De buitenspeler zorgt met een  voorzet op maat voor een niet te missen kans. Echter dit buitenkansje word  en paar meter voor open doel over gewerkt. Bekomen van de schrik komen we zelf ook aan het voetballen.  Voorin weten we de bal goed vast te houden en komen we beter in de wedstrijd. Ons veldspel is al snel wat beter dan de tegenstander en het is wachten op onze eerste kans. Ons eerste wapenfeit is over de rechterflank. Björn komt gevaarlijk door echter er word tijdig aan de noodrem getrokken door  zijn directe tegenstander. Het resultaat is een vrije trap en een gedwongen rustperiode van 10 minuten voor een spelen van VVL2. Voor ons het teken om de man meer situatie uit te buiten en de druk word opgevoerd. Echter de tweede grote kans is wederom voor de thuisploeg. Wederom een kans waar menig spits wel raad mee zou weten. Echter nu word de bal een paar meter voor open doel op de lat gemikt.  Na deze kansen is het onze beurt . Inmiddels weer  11 tegen 11 hebben we een licht overwicht en proberen we kansen te creëren echter veel mogelijkheden krijgen we niet. Na 23 minuten word achterin de bal geduldig rond gespeeld door de al weken uitstekend spelende verdediging ditmaal gevormd door Raymond, Bart, Mark en Mathieu.  Na het rondspelen komt Mark vrij en hij loopt op.  Mark verstuurd een prachtige diepte pass op de schuin weglopende Chris. Chris die de pass op waarde weet te schatten legt de bal direct breed op Remco. Remco weet in tegenstelling tot zijn collega spits aan de overkant wel raad met een buitenkansje en schuift de bal in het net. We leiden met 0-1. De resterende tijd in de eerste helft blijven we wat beter en krijgen nog wat kleine mogelijkheden echter heel gevaarlijk worden we niet. Ook onze tegenstander zorgt voor weinig gevaar in het verdere verloop van de eerste helft.

Met 0-1 gaan we rusten en we vervangen Rob voor Dennis. We blijven ons tactische plan handhaven.

Na rust pakt ons plan goed uit VVL heeft meer de bal en  zoekt naar gaten in onze hechte defensie. Echter openingen worden er niet gevonden.  Al snel in de eerste helft gaat het mis in de opbouw van VVL. En op deze momenten zijn we messcherp. Maikel onderschept en brengt direct Remco in stelling. Deze is niet zelfzuchtig en geeft Chris de kans op de tweede van de ochtend binnen te schieten.  Met een 0-2 voorsprong zitten we op rozen dit ook omdat we de laatste weken niets weg hebben gegeven.  Echter VVL  waant zich nog niet geklopt en probeert uit alle macht iets te doen aan de achterstand. We krijgen het zwaarder en VVL  knokt zich in de wedstrijd echter voor veel gevaar zorgen ze niet.  Na een kwartier in de tweede helft is er eindelijk loon na werken voor VVL. Tot op dit moment was er nog weinig gevaar gesticht echter  nu werd een prima voorzet op waarde geschat. En bekwaam afgerond. De spanning is terug in de wedstrijd en het beloofd nog een zwaar half uur te worden.  We houden de linies kort op elkaar en willen koste wat het kost de boel dicht houden en dit lukt prima. Na 75 minuten word na een afgeslagen hoekschop VVL gevaarlijk.  Een schot op doel met een hoop verdedigers nog in het 16 meter gebied beland op de arm bij Mathieu. Het incident werd niet opgemerkt door de scheidsrechter. Echter de grensrechter stond uitstekend opgesteld en wist het voorval op waarde in te schatten. De bal ging naar de arm en de arm niet naar de bal dus doorspelen.  Onder de indruk van dit voorval vergat VVL de verdedigende linies en in de tegenstoot weet Remco een assist van Man of the Match Björn achter de doelman te werken.  Hier ging tevens goed werk van Bart aan vooraf.  1-3 !!!!  Dit geeft ons weer wat lucht en het lijkt ook de knak bij VVL2. In het resterende kwartier word de thuisploeg niet meer gevaarlijk en krijgen we nog wat kansjes op meer. Echter meer word het niet. Een prima resultaat waarmee we ons wat comfortabeler in de subtop nestelen.  Het hoogtepunt van de wedstrijd moet echter nog komen. Dit is namelijk de magistrale sprint van onze kilometervreter Tom. De sprint waar menig jachtluipaard volgende week jaloers op zou zijn. Volgt na het laatste fluitsignaal en gaat via onze leider richting douches. En resulteert in een razendsnelle aftocht van Tom. Die we helaas de komende weken door afwezigheid gaan missen.

Tijdens de nabespreking zijn de blikken direct weer gericht op de komende weken. En omdat we rekening dienen te houden met alles is Ronnie Bouman inmiddels gepolst om een rol te vervullen binnen ons team. Ronnie was hiertoe bereid en heeft toegezegd zijn Rijbewijs de komende weken bij zich te dragen.