1 - 7

Ulftse Boys 5

Mannen zondag, 5, 7e klasse 15

19 april 2015 11:00

Eén opdracht was er vandaag maar en dat was dat we moesten winnen. We waren dit aan ons zelf verplicht, zeker na de twee nederlagen in de vorige wedstrijden. We beginnen goed, combineren lekker en de kansen komen dan vanzelf. De eerste tien minuten leveren 5 á 6 corners op die, als ze de bal raken, er in moeten gaan. Toch pas in de twintigste minuut komt er een voor zet van Arno goed aan en Kevin kopt hem in: 0-1.

Nog geen minuut later geeft Arno weer een dieptebal, maar nu op Nick. Deze zet zijn man aan de kant, loopt nog enkele meters door met de bal tot punt zestien en haalt verwoestend uit. De bal is onhoudbaar voor de keeper en verdwijnt in de verre bovenhoek: 0-2.

Arno krijgt zelf ook de kans om te scoren maar dan moet hij wel nog een vrije trap nemen in de 35e minuut. Hij schiet hem uiteraard netjes in de hoek. De keeper kan er niet bij en het is 0-3. Hier gaan we ook mee de rust in.

In de rust worden enkele wissels toegepast: Gerben en Jordy komen erin (komen beide terug van een blessure) en nemen de plaats in van Arno en Frank.

Je verwacht dat we doorgaan waar we in de eerste helft zijn mee gestopt maar schijn bedriegt. Een aanval van Varsseveld wordt niet goed verwerkt. Marto probeert de bal te schoppen of te koppen (ik weet het niet) maar hij raakt totaal de bal niet. Zijn man kan hierdoor met de bal richting Mike lopen en schiet hem dan ook achter Mike in het doel: 1-3.

Varsseveld krijgt hierdoor iets meer hoop op meer, maar dat laten we gelukkig niet gebeuren. Met nog een half uur op de klok wil Kevin een bal van links voor zetten op Jordy maar de bal draait zo diep weg dat deze in de verre boven hoek valt 1-4.

Ook Gerben heeft kansen om te scoren maar verzaakt dit nog te doen. Toch schiet Gerben de 1-5 -en 1-6 binnen, door een dieptepass van Daan op Gerben kan hij alleen door op de keeper en scoort.

Varsseveld gelooft het wel en laat het eindelijk de lopen en kunnen als we hadden gewild en en de kansen hadden gemaakt zeker uit lopen naar dubbele cijfers.

Het wordt uiteindelijk 1-7 door Kevin. Er komt een vrije trap van ± 40 meter van het doel.

Coen zegt tegen Kevin neem jij hem maar. Kevin wil eerst niet i.v.m. de afstand maar doet het toch. Vol op de wreef neemt hij hem recht op het doel af. De bal dwarrelt links en rechts richting keeper. Hij ziet hem komen maar kan niets doen dan de bal uit het doel halen. e winst is binnen. en gaan we op gelucht richting Ulft. Volgende week Vosseveld zal zeker een andere wedstrijd zijn.

Opstelling: Mike, Marco, Marto( bram 65e), Coen, Sander, Teunis, Daan, Arno (Jordy 45e), Nick, Frank (Gerben 45e) Kevin.