2 - 4

Mannen zondag, 1, 4e klasse D

14 december 2014 14:30

Hoffmann, R.A.

De laatste wedstrijd voor de winterstop was voor beide partijen een belangrijke derby. GWVV dat na  12 wedstrijden bovenaan stond in de 4e klasse D, trad aan tegen het nog stoeiende Ulftse Boys. De zon scheen, de grasmat was heerlijk te bespelen en het vuurwerk knalde behoorlijk voor aanvang van de wedstrijd. Dit beloofde een mooie pot te worden.

De wedstrijd ging van start en het was met name GWVV die de bal rond speelde. Ulftse Boys bleef georganiseerd spelen en dat leidde al snel tot een grote kans voor Jorn van Beek die vroeg in de wedstrijd één op één werd gezet door een heerlijke steekbal van de linksbuiten Rik Perloy. Helaas schoof van Beek de bal naast de goal. Een aantal minuten later was het GWVV die uitbrak, maar de linksbuiten van GWVV schoot de bal over de goal. Na ongeveer 20 minuten spelen bouwde Ulftse Boys goed op en bereikte van Beek die met een hoge bal over de verdediging Geert Althoff voor de keeper zette. Hij bleef rustig en schoot beheerst de 0-1 binnen. Het was GWVV dat probeerde te voetballen, maar ze kwamen niet in de positie om gevaarlijk te zijn voor de goal van Ulftse Boys. De Ulftenaren kregen nog wat kansen met Perloy en van Beek, maar ze gingen de rust in met 0-1.

De tweede helft ging Ulftse Boys weer vel van start en kwam al snel weer voor de goal van GWVV. Steven te Lintum nam de vrije trap vanaf de rechter kant, waarbij de spits Stefan Mijnen al snel na rust de 0-2 binnen kopte. Enkele minuten later was het weer Ulftse Boys die na een counter weer gevaarlijk werden. Mijnen zag de al op gang gekomen van Beek en zette hem één op één waarbij van Beek na een lange sprint rustig de 0-3 binnen schoof. Dit was ideale tussenstand voor de Ulftenaren  op dat moment, maar al snel kon de aanvallende middenvelder van GWVV draaien in de 16-meter en de bal achter de keeper Jaap Bouman prikken. Ulftse Boys bleef georganiseerd spelen en knokte voor elke meter. Beide teams kregen nog wat kansen maar deze bleven onbenut. Rond de 80e minuut viel het slot op de deur toen wederom Geert Althoff de bal weer achter de keeper schoot, na een voorzet van Gebbinck en zette de 1-4 op het scorebord. GWVV deed nog wat terug door de 2-4 te maken maar de wedstrijd was eigenlijk al wel gespeeld.

Een mooie zondag voor Ulftse Boys die met deze overwinning met een goed gevoel de winterstop in gaan. Ook sluiten de Ulftenaren weer aan bij de middenmoot met nog maar 4 punten achterstand op de nummer 6.