Ulftse Boys krijgt te weinig in doelpuntloos gelijkspel.

Vogelenzangweg 31
7071PT
ULFT
tel. 0315-683725

Op deze druiligere tweede paasdag stond het thuisduel tegen HC’03 op de agenda. Na het gelijkspel tegen PAX en de verdiende overwinning op Sprinkhanen, waren de gastheren erop gebrand om deze goede reeks voort te zetten. Aan de aftrap stonden de volgende elf namen; Hidde Vinkenvleugel, Max te Lintum, Stefan Mijnen, Milan Robben, Joris Beumer, Caz de Ruyter, Wouter Bluemink, Jochem Robben, Jelle Immink, Kees Weijers & Dominiek Seinhorst. De dug-out werd deze zondag gevuld door: Pim Slutter, Harm Keuben, Noah van Hal, Roy Janssen, Cas Heuvels en reserve doelman Mo Staring. Om 14:00 uur werd er, onder leiding van de heer Boesveld, afgetrapt op ’t Oerseveld.

In het eerste gedeelte was het even zoeken voor de Ulftenaren, het was HC’03 die in het begin wat meer de bal had, tot echt gevaarlijke kansen leidde dit niet. Al vrij snel kreeg UB grip op de wedstrijd, en zou deze in het restant van de wedstrijd ook niet meer afstaan. Na een snelle uitbraak legde Jelle Immink de bal af op Kees Weijers, waarna hij nog onderuit werd gehaald in de 16-meter. De scheidsrechter gaf voordeel, maar Kees benutte de mogelijkheid niet. De thuisploeg vond dat het recht had op een strafschop en beklaagde zich hierover, doch niet ongepast, bij de leidsman. Deze bestrafte dit direct met een gele kaart, wat later bleek niet de enige discutabele gele prent. In het vervolg van de eerste helft had de thuisploeg zichzelf moeten belonen. Na een Verstappen-achtige solo over de lengte van het veld legde Max de bal goed terug op Jelle, die voor open doel miste. Diezelfde rechtsbuiten werd later, door een splijtende steekpass van Caz de Ruyter, nog 1 op 1 gezet met de Dremptse doelman maar hij beloonde zijn gedreven eerste helft niet met een doelpunt.  Na 45 minuten werd er gefloten voor het rustsignaal, 0-0.

Tijdens de rustpauze werd er niet gewisseld, waardoor dezelfde elf namen aan het tweede bedrijf begonnen. Die was in veel opzichten een kopie van de eerste helft, genoeg strijd, veldoverwicht voor de thuisploeg en onterechte gele kaarten. Ondanks het betere van het spel bleef het oppassen voor de, op voorhand besproken, snelle uitbraken van de uitploeg. Hiermee konden zij nog enkele keren gevaarlijk worden. De rood-wit-blauwe hadden echter het meeste balbezit, de meeste drang naar voren én het meeste recht op een doelpunt. De 1-0 hing in de lucht, maar vlak voor het doel stond het vizier niet op scherp. Met verse krachten (Cas voor Caz, Roy voor Jelle, Harm voor Dominiek en Noah voor Milan) deed de ploeg van Wilco Geerts er alles aan om de drie punten in Ulft te houden. In de blessuretijd kreeg invaller Harm Keuben nog een dot van een kans nadat hij zichzelf goed vrij speelde, maar het schot belandde in het zijnet. Hierdoor stond ook na 90 minuten de beginstand op het scorebord. Op voorhand een prima resultaat tegen de nummer vier van de ranglijst, achteraf voelt het als misgelopen punten. Ook na het laatste fluitsignaal was het ongenoegen vanuit Ulftse Boys-zijde richting de arbiter voelbaar, bij zowel spelers, staf als publiek. In een rustig verlopen wedstrijd tussen twee sportieve ploegen, was het aantal getrokken gele kaarten richting Ulftse spelers (6) toch opvallend te noemen. De ploeg moet echter ook naar zichzelf kijken, want het had zichzelf al tijdens de eerste helft op een comfortabele voorsprong moeten zetten.

Aanstaande zondag volgt nu de uitwedstrijd tegen BASTEOM, waarna er op donderdag 11 april én zondag 14 april thuis zal worden aangetreden tegen respectievelijk Angerlo Vooruit en Kilder. We hopen ook tijdens die wedstrijden op jullie, altijd aanwezige, steun en support!