Ulftse Boys verliest koppositie na teleurstellend gelijkspel tegen NVC

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

6 december 2015 14:00

Wannet, J.

Opstelling

In het sinterklaasweekend stond er voor Ulftse Boys op zondag 6 december een thuiswedstrijd op het programma tegen de Netterdense Voetbal Club, kortweg NVC. Een week nadat de koppositie terug was gekomen in handen van de ‘Boys’ wilde het elftal van trainer Patrick Visser het thuispubliek trakteren op een sinterklaascadeau in de vorm van een overwinning. Deze overwinning moest gestalte krijgen met de volgende elf namen aan de aftrap om 14:00 uur op ’t Oerseveld: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Jordy Schepers, Chiel Gerritsen, Marijn van den Heuvel; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Geert Althoff; Jean-Pierre Luciana, Roel Gebbinck en Rik Perloy. De wisselspelers deze middag waren Jorn van Beek, Dion Robben, Jochem Robben en Hidde Vinkenvleugel.

Het spel van de thuisploeg zag er in de openingsfase van het duel veelbelovend uit. Er werd scherp gespeeld, ballen werden vroeg  veroverd en er werden enkele kansen gecreëerd. In de 4e minuut leek het scherpe begin beloond te worden: na een goede aanval over de rechterflank was het Roel Gebbinck die de bal achter zijn standbeen langs in het doel wist te werken na een voorzet van Jean-Pierre Luciana. De grensrechter van de Netterdense ploeg besliste echter dat hij daarbij buitenspel stond, en tot woede van alles aan Ulftse zijde ging de scheidsrechter met zijn advies mee en annuleerde hij het doelpunt van de ‘nummer 10’ van de ‘Boys’. Enkele minuten later was het de thuisploeg zelf die aan een tegendoelpunt, en dus aan een achterstand, ontsnapte. Bij een zogeheten counter van de gasten uit Netterden stond één van de aanvallers in een zwart-wit gestreept shirt ook buitenspel en werd ook deze treffer afgekeurd. Met het bespreken van deze eerste tien minuten van het duel zijn ook meteen de meeste opwindende minuten van het duel besproken. Het spel in het restant van de eerste helft daalde, zoals wel vaker in de afgelopen weken, naar een bedenkelijk niveau. Het vele balbezit was er, echter vielen er daarbij nauwelijks kansen te noteren. Dat veranderde enkele minuten voor rust toen een schot op het Netterdense doel werd gekraakt door een verdediger en de bal op de vijf meter belandde voor de voeten van Rik Perloy. De aanvaller die dit seizoen nog niet zo vaak op het scorebord verscheen als het afgelopen seizoen mikte ook nu de bal naast het doel. Zo bleef de brilstand op het bord staan en werd de rust bereikte.

In de tweede helft was het zaak om de rust in de ploeg te bewaren en geduldig op zoek te gaan naar de openingstreffer. Van die afspraken kwam echter weinig terecht. Ballen werden roekeloos de zestien ingepompt, duels werden verloren en het baltempo daalde en daalde.. Bij de gasten ontstond er steeds meer geloof in een resultaat en de wil om het punt te koesteren en pakken straalde er vanaf. Verder dan een schot op de paal van Rick Bannink en een bal die over de lijn geweest zou zijn kwam het elftal van Patrick Visser echter niet.

Door dit teleurstellende gelijkspel en de overwinning van concurrent GWVV op Ajax Breedenbroek staat de ploeg uit Varsselder op de ranglijst weer boven ons. Wij willen iedereen bedanken voor hun steun en hopen jullie allemaal te zien op zondag 20 december in Stokkum. Daar spelen we om 14:30 uur de laatste wedstrijd van 2015 tegen de plaatselijke club. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Eugene Arentz.