Ulftse Boys na winst bij NVC nog één overwinning verwijderd van titel

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

8 mei 2016 14:00

Sasmaz, E.

Opstelling Ulftse Boys 1 (zon)

Op zondag 8 mei ging het elftal van trainer Patrick Visser tijdens de één-na-laatste speelronde op bezoek in Netterden bij NVC. De Ulftse ploeg stond nog steeds aan kop met één punt voorsprong op concurrent GWVV en dus moest er gewonnen worden. Vooraf was het elftal gewaarschuwd, want in de eerste competitiehelft hielden de zwart-witten in Ulft stand en eindigde het duel in een teleurstellend 0-0 gelijkspel. De volgende spelers moesten voor een overwinning zorgen: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Geert Althoff; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Mike Zastrow en Marijn van den Heuvel. Wissels waren Jesse Rijntjes, Dion Robben en Michael Melissen.

De ‘Boys’ startte een beetje aftastend en de gastheren wisten direct enkele corners af te dwingen. Deze werden echter verwerkt en de kansen ontstonden nu voor de koploper. Nadat enkele schoten van onder meer Caz de Ruyter nog werden tegengehouden door de sluitpost van de gastheren was het in de 10e minuut wel raak. Een scherp aangesneden vrije trap van Rick Bannink werd van dichtbij binnengetikt door topscorer Roel Gebbinck: 0-1. Hierna was het zaak om door te drukken en snel een gat te slaan. In de 13e minuut waren de rollen omgedraaid, Roel Gebbinck legde aan en Rick Bannink verdubbelde met een hard schot de score: 0-2. In plaats van achterover te leunen ging de koploper door met het creëren van kansen. Na enkele goede voorzetten van Jean-Pierre Luciana waren het Mike Zastrow en Roel Gebbinck die net naast prikten. Vlak voordat de drinkpauze aan zou breken werd er echter alsnog gescoord door de gasten. Het werd een kopie van de eerste treffer, want weer was het Rick Bannink die met een scherpe vrije trap in de 22e minuut Roel Gebbinck bediende: 0-3. Na de drinkpauze gingen de gasten door en ontstonden er weer grote kansen. Nadat enkele goede kansen gemist werden, was het in de 34e minuut alsnog raak. Jean-Pierre Luciana schoot na een goede aanval de assist van Roel Gebbinck binnen: 0-4. Met deze ruime voorsprong werd de rust bereikt.

In de tweede helft lieten de rood-wit-blauwen de teugels een beetje vieren. Ook NVC wist een aantal kleine mogelijkheden te creëren, maar wist daaruit niet te scoren. Aan de andere kant konden de gasten het hoge tempo uit de eerste helft niet meer op de mat leggen. De Ulftse ploeg werd in de tweede helft vooral gevaarlijk met enkele schoten van afstand,  maar onder andere Rick Bannink, Roel Gebbinck en Caz de Ruyter waren hierbij ongelukkig. Een treffer van Roel Gebbinck werd wegens buitenspel afgekeurd. Nadat een NVC-speler met twee keer geel naar de kant was gestuurd werd de thuisploeg zowaar nog gevaarlijk. Het eerste schot was nog een waarschuwing die via de lat over ging, maar het tweede schot verdween wel in het doel en bezorgde de Netterdense formatie een eretreffer: 1-4. De koploper probeerde topscorer Roel Gebbinck nog in staat te stellen om te scoren, maar gescoord werd er niet meer.

Door deze overwinning is het elftal van trainer Patrick Visser nog één overwinning verwijderd van het kampioenschap in de 5e klasse D. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie volgende week maandag 16 mei te zien op sportcomplex ’t Oerseveld. Daar spelen de ‘Boys’ om 14:00 uur de kampioenswedstrijd tegen SVGG uit Megchelen. Tot dan!