ULFTSE BOYS PAKT KAMPIOENSCHAP NA RUIME OVERWINNING OP SVGG

Mannen zondag, 1, 5e klasse D

16 mei 2016 14:00

Sins, J.

Opstelling

Maandag 16 mei was de dag dat het moest gebeuren voor de mannen van trainer Patrick Visser. Op Tweede Pinksterdag speelde het elftal de kampioenswedstrijd in de 5e klasse D tegen SVGG uit Megchelen. De uitwedstrijd leverde een 2-5 overwinning op, maar zo makkelijk als de uitslag lijkt ging het niet. De spelers waren al vroeg op de club, zagen het heerlijk strakke veldje en waren tot op het bot gemotiveerd om het eerste kampioenschap in twaalf jaar te pakken. De elf namen die in dit speciale duel mochten starten waren: Jaap Bouman; Jordy Schepers, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Geert Althoff; Rick Bannink, Caz de Ruyter, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Mike Zastrow en Rik Perloy. Wisselspelers deze middag waren Jesse Rijntjes, Marijn van den Heuvel, Dion Robben en Michael Melissen.

Nadat de ‘Boys’ door een ware erehaag het veld op kwamen, begon de koploper ietwat nerveus aan het duel. De dreiging die er was werd gecreëerd via de buitenspelers, maar een vroege openingstreffer zat er niet in. Naarmate het duel vorderde werd de rood-wit-blauwe formatie slordiger en werd ook de Megchelse ploeg in de counter enkele keren gevaarlijk. Het publiek veerde even later op toen Thom Wassink de openingstreffer binnen leek te kunnen schuiven. Zijn schot miste echter kracht, waardoor het gekeerd kon worden. Niet veel later werd een gemene overtreding van achteren op Jean-Pierre Luciana niet bestraft, wat tot ontzetting leidde bij alles en iedereen met een rood-wit-blauw hart. De druk op het doel van de gasten nam toe, en vijf minuten voor rust kreeg de ‘Boys’ een strafschop na een handsbal. Zoals zo vaak dit seizoen schoot Roel Gebbinck de penalty onberispelijk binnen, en zo bezorgde hij de koploper in de 40e minuut de voorsprong: 1-0. Dit was ook de ruststand.

In de tweede helft werd al gauw duidelijk dat de thuisploeg het duel zo snel mogelijk wilde beslissen. Dat vroege doelpunt kwam er in het tweede deel wel. Het was tien minuten na rust Rick Bannink die met een geweldige pass Jean-Pierre Luciana wegstuurde. Hij ging alleen op de Megchelse doelman af, faalde niet en schoot de gastheren zo in de 55e minuut in veilige haven: 2-0. Ook na die bevrijdende treffer bleef het elftal van trainer Patrick Visser hongerig naar meer doelpunten. Een geweldige volley van middenvelder Caz de Ruyter leek recht in de kruising te vliegen. Leek, want terwijl hij al met de armen in de lucht stond spatte de bal uiteen op de kruising. Niet veel later was de derde treffer toch een feit. Een afgemeten voorzet van Rick Bannink werd in de 73e minuut binnengetikt door topscorer Roel Gebbinck: 3-0. Iedereen op ’t Oerseveld voelde dat het niet meer mis kon gaan, en maakte zich op voor het eerste kampioenschap in twaalf jaar tijd. Sommige wissels werd nog enkele minuten speeltijd gegund, het duel werd rustig uitgespeeld en iets na 15:45 uur klonk er oorverdovend gejuich! Het kampioenschap in de 5e klasse D was binnen, het doel om binnen een jaar terug te keren in de 4e klasse was binnen en het feesten kon beginnen! De rest van de maandag, en vroege dinsdagochtend, zou het nog lang onrustig blijven in ‘Oer’…

Namens de gehele eerste selectie van Ulftse Boys willen wij het publiek onwijs bedanken voor hun geweldige steun het afgelopen jaar. In moeilijke wedstrijden, op moeilijke momenten waren jullie er een jaar lang in grote getalen. Laat dit een kampioenschap zijn voor de hele club, één waar we nog heel lang heel trots op mogen zijn! Tot volgend seizoen!