SVGG 2 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

20 september 2015 9:30

Vandaag staat speelronde 2 op het programma en dat betekent onze eerste thuiswedstrijd. Om half 10 trappen we op het hoofdveld af tegen de jongen honden van SVGG2  uit Megchelen.

Voor we het goed en wel in de gaten hebben ligt de bal al achter Peter in het netje. In onze eigen opbouw gaat het gruwelijk mis en de voorwaartsen van SVGG kunnen zo doorlopen richting doel en de 0-1 binnen schuiven. We trappen af en mogen op zoek naar de gelijkmaker dit lijkt binnen de minuut bijna te lukken als Mark een diepe bal geeft op Chris. Chris omspeelt de doelman, echter hij speelt ook de bal net te ver voor zich uit om het af te maken. De vroege achterstand brengt ons dus niet van ons stuk. We hebben veelvuldig de bal en moeten geduldig op zoek. Hier en daar is het wat slordig maar SVGG moet achteruit en wij gaan drukken. Dit leidt tot kansen als Sander vanaf rechts voorgeeft. Dennis weet de bal net niet in het doel te krijgen. Ook over links trekt Tom goed door. Tom kan doorlopen naar het doel echter Tom legt af op Dennis die van afstand goed binnen schiet. Echter de doelman brengt knap redding. In het eerste half uur krijgen we een handje vol kansen en zet Megchelen er weinig tot niets tegenover. Na een half uur eindigt een aanval van ons en word de bal naar de zijkant verwerkt Chris snelt er achteraan en neemt aan. Bij de aanname word Chris van achteren geduwd en volgt er een fluitsignaal. De overtreding op rand 16 blijkt echter binnen de 16 meter begaan en zo belandt de bal op de stip. Mark mag aanleggen voor de gelijkmaker en mag eerst de bal 2 maal goed leggen omdat deze volgens de doelman van onze tegenstander niet goed zou liggen. Maar ook dat helpt de doelman niets want Mark legt de gelijkmaker prima binnen. Het spelbeeld blijft onveranderd en we gaan op zoek naar meer. Dit gebeurd niet veel later als Bart opkomt zetten en de bal op rechts bij Sander belandt. Sander lepelt de bal de 16 binnen en Bart neemt de bal in 1 weergaloze beweging mee en schuift de bal binnen. 34 jaar training kwam in 1 uitmuntende actie boven drijven. En zo zie je maar dat adviezen van Luisje niet aan dovemans oren zijn besteed. We hebben de voorsprong te pakken en kort voor rust zitten we helemaal op rozen. Een diepe bal in het doelgebied word klemvast gepakt door onze tegenstander echter wel een tegenstander zonder handschoenen. En zo beland de bal voor de tweede keer deze ochtend op de stip. Wederom is het Mark die aan mag leggen en simpel kan binnen schuiven. In de andere hoek dan waar de keeper al vast is gaan liggen. In de dying seconds van de eerste helft is het nog wel een goede uitbraak van SVGG echter gelukkig voor ons word de bal voorlangs geschoven.

Met 3-1 gaan we rusten en is het zaak om de wedstrijd in het tweede bedrijf tot een goed einde te brengen. Dit gaan we doen met Remco en Wouter voor Raymond en Roel. Hierdoor schuiven Dennis en Bart allebei een linie naar achter.

De tweede helft is slordig. SVGG legt zich er nog niet bij neer en gaat vol overgave op zoek naar de aansluitingtreffer. Dit doen ze door er een ontzettende dosis energie tegen aan te gooien. De jonge fitte ploeg zorgt er wel voor dat we attent moeten blijven en zelf ook een stap extra moeten zetten. En ook de slordigheid van ons zelf maakt het er allemaal niet makkelijker op. Echter tot heel veel kansen leidt het niet. Peter brengt een keer knap redding in een 1 op 1 situatie. En Rob haalt in de door op volgende corner een knappe kopbal van de lijn. Tot een kwartier voor tijd blijft de marge twee doelpunten en lijkt het er op dat we niet meer in de problemen komen. Echter op dat moment maken we het weer spannend doordat we zelf weer kapitaal de fout in gaan. Een bal die simpel weggewerkt kan worden doet ons verstijven en de attente tegenstander schuift binnen. De aanslutingstreffer voor onze gasten en dit belooft nog een heet kwartiertje te worden. Aangezien die jonge gasten 90 minuten gas blijven geven. Onze gasten mogen echter welgeteld drie minuten genieten van de aansluitingstreffer. Goed door zetten van Bart leidt namelijk tot een assist op Remco die beheerst de 4-2 binnen schuift. Op dat moment knakt er iets bij onze tegenstander en lopen we binnen no-time nog uit naar 5-2 en 6-2 door twee treffers van Chris. Waarvan de laatste betwist werd wegens buitenspel echter dit was puur voor de statistieken.  Direct na de laatste treffer klinkt het fluitsignaal van de leidsman en mogen we 3 punten bijschrijven.

UB4 wint hiermee de tweede wedstrijd op rij. De uitslag doet anders vermoeden maar het was al met al een lastige ochtend. Tot man of the match werd Bart gekroond.