4 - 0

Den Dam 2 (zon)

Mannen zondag, 4, 6e klasse 10

18 oktober 2015 9:30

Vandaag mogen we aantreden tegen Den Dam 2. De tegenstander van vandaag is voor ons een bekende ploeg. Vorige seizoenen en dit jaar in de beker zijn we ook een groot deel van deze ploeg al tegengekomen. Vaak met goed resultaat echter gemakkelijk was het nooit.

Om half 10 trappen we af in eigen huis. Mooi om te zien dat Kay zijn debuut weer maakt naar een jaar blessureleed. Den Dam2 zakt ver terug op eigen helft en probeert de ruimtes klein te houden. Vanuit daar proberen ze gevaar te gaan stichten. Dit resulteert vanaf minuut 1 in veel balbezit voor UB4 en ook al snel in kansen. We houden het tempo hoog en vinden gaten in de kleine ruimtes. Aanvallen over links en rechts worden afgewisseld en zorgen voor gevaar. Dit leidt al snel tot een kans voor Chris. Hij krijgt een vrije schietkans op aangeven van Tom. En Niels 2x en Gideon staan beide ook aan het eindstation van aanvallen en zijn dichtbij een treffer. Helaas zijn de eerste paar kansen niet aan ons besteed. Na 17 minuten is het wel raak uit een corner weet Chris met een fantastische halve omhaal het net te vinden en zo de thuisploeg op voorsprong te zetten. Na de 1-0 gaan we rustig door met het zoeken naar meer doelpunten. Dit leidt tot meer mogelijkheden echter deze worden niet benut. Na een half uur voetbal word het allemaal wat minder. We willen te snel op zoek naar meer doelpunten echter dit resulteert in steeds meer slordigheid. Dit leidt 1x keer bijna tot gevaar echter dit word in de kiem gesmoord en verder word onze tegenstander in het eerste bedrijf niet gevaarlijk. En naarmate de rust nadert worden ook wij steeds minder gevaarlijk.

In de rust brengen we geen tactische wijzigingen aan. Roel en Sander komen in de ploeg voor Kay en Niels. Verder is het zaak om rustig te blijven en snel op zoek te gaan naar de beslissing.

De tweede helft begint net zo als het laatste kwartier in de eerste helft. We hebben nog steeds de bal maar zijn ontzettend slordig in de opbouw. Met ons spel geven we Den Dam 2 hoop en dit is te merken aan hun spel. Er komt meer geloof en ze knokken zich in de wedstrijd. Dit leidt naar 60 minuten tot de eerste kans voor Den Dam 2. Kort daarna krijgen ze nog 2 kansen echter Peter houd ons in deze fase goed op de been. Den Dam ruikt hun kans en gaan richting de slotfase eerder druk zetten. Echter zodra Den Dam meer vooruit wil gaan spelen slaan wij na 75 minuten snel toe. Goed doorzetten van Koen op het middenveld leidt tot een kans voor Chris die de bal eenvoudig binnen schuift. Met de 2-0 op het bord is de wedstrijd beslist. Den Dam probeert het nog wel, maar zonder gevaar te stichten. En naarmate het einde nadert krijgen we steeds meer kansen. We komen een paar keer goed door en worden gevaarlijk. Chris gaat onder druk van een tegenstander op het doel af en legt onzelfzuchtig de bal breed op Dennis. Die de 3-0 op het bord brengt.  En in de slotfase is het Chris die de 16 in komt. Bart ziet dit en trekt zeer gretig een sprint van achteruit.  Net op het moment dat Bart zich aanbiedt om zo de stand thuis weer gelijk te trekken. Schuift Chris zelf de 4-0 binnen.

Na de 4-0 fluit de scheidsrechter af en zetten we onze ongeslagen reeks voort. Chris word met 33 stemmen gekroond tot Man of the Match.