Datum

7 november 2015 9:00

Accommodatie

Onbekend

Door Freddie Berendsen - Na het debacle van vorige week, waarin de tricolores hun meerdere moesten erkennen, is het vandaag een thuiswedstrijd tegen Doetinchem. De afgelopen week is er weer stevig getraind in conditie en spelsituaties. We staan nog steeds bovenaan, en willen dat ook zo houden. Scheids Jan staat al vroeg op de mat en fluit 5 minuten voor de officiële start al op de fluit. We zijn los.

De jongens zijn gebrand op een overwinning, de peptalk voorafgaand aan de wedstrijd heeft de oogjes geopend. Van vermoeidheid of gebrek aan nachtrust is niets te merken. Jesse Jaap Roenhorst is warmgetikt en speelt de eerste bal diep de voorhoede in. Met een paar briljante moves tikken Melaad en Ayberk de bal over de achterlijn, uiteraard eerst via de tegenstander. Die staat nog beduusd over het overdonderende geweld van onze mannen. De hoekschop van Jory draait mooi in, en onze aanhang wordt wild enthousiast.

Tegenstander Doetinchem wordt dan eindelijk wakker en rent met duim in de mond en de bal onder het shirt richting onze helft. Met een een-tweetje tikt de voorman de bal in ons doel. Met gegrom en een gezicht op oorlog pakt de defensie Lukas en Melaad het team bij de oren en brengt Noah in stelling. Binnen enkele minuten scoort Noah uit de rebound de 2-1. Dan gaat het hard. Ruben die vorige week nog goed ziek was van de vorige pot, combineert met Dirk en Bram door de as en tikt de 3-1 binnen.

De mannen zijn nu echt los en laten prachtig Barca voetbal zien op de mat. De aanhang joelt en juicht, de trainers worden helemaal gek.  Omdat we genoeg wissels hebben, en DZC maar 1, blijven we hoog tempo voetbal spelen. Dirk en Noah spelen de hele verdediging zoek en tikken van links en rechts de ballen in het net. Bij rust staat onze ploeg nog op scherp en de tegenstander is leeg. We gaan met 7-1 de rust in. (1 x Noah, 3 x Dirk).

Lukas en Merijn hebben hun schaakbord uit de rust meegenomen, en houden de pot achterin dicht. Bram en Ayberk combineren samen met Melaad Ruben en Jory, en maken er een spelletje van met de voltallig teruggetrokken verdediging van DZC. Melaad tikt in de 2e helft, op de assist van Noah en Ruben, de 8-1 en 9-1 in.  Na even een moment van rust, rent Ayberk als een volleerde Messi richting de achterlijn van de tegenstander en weet 5 minuten voor tijd de 10 te scoren. We hebben de buit weer binnen en geven voor de vorm nog even DZC de kans de eindstand op 10-2 te brengen. We houden met deze stand ons doelsaldo hoog en staan gedeeld 1e met Etten E1.