Mannen zondag, 1, 5e klasse D

13 maart 2016 14:00

Pahlke, J.

Opstelling

De topper in de 5e klasse D werd op zondag 13 maart gespeeld op ’t Oerseveld. Daar ontving koploper Ulftse Boys de nummer vier op de ranglijst, v.v. Etten. Voor de mannen van trainer Patrick Visser was het zaak om deze traditioneel lastige wedstrijd te winnen en minimaal drie punten voorsprong te houden op runner-up GWVV. Dat ging het team proberen met de volgende spelers: Jaap Bouman; Marijn van den Heuvel, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Dirk Siemes; Rick Bannink, Geert Althoff, Roel Gebbinck; Jean-Pierre Luciana, Mike Zastrow en Rik Perloy. Op de bank namen Dion Robben, Chris van Aalst, Michael Melissen, Harm Keuben en Hidde Vinkenvleugel plaats.

Beide ploegen begonnen afwachtend aan het duel, wat zorgde voor een wat stroperige openingsfase. Het spel golfde een beetje op en neer, zonder dat er één team was dat echt veel beter was en grote kansen creëerde. Na een minuut of vijftien kwam de thuisploeg echter iets beter in het spel en ging de bal wat makkelijker rond. Veel dreiging kwam uit van Jean-Pierre Luciana die aan de rechterkant met zijn snelheid de Ettense defensie een aantal keren in de luren legde. Zijn voorzetten waren dan of net te scherp of net te ver achter de inkomende spelers. Wanneer de bal wel goed aankwam werd er vaak niet scherp genoeg geschoten of duurde het te lang voor er werd afgevuurd op het doel. Aan de andere kant kwamen de gasten er af en toe uit met een scherpe counter, maar deze zorgden in de eerste helft nog niet voor grote gevaren voor het doel van Jaap Bouman. Het vuurwerk dat werd verwacht bleef in de eerste helft uit, en de ploegen gingen dan ook rusten met een logische 0-0 tussenstand.

In het begin van de tweede helft werd  direct duidelijk dat de ploegen meer van zichzelf eisten, en het werd meer en meer een echte wedstrijd. De gasten uit Etten waren aan het begin van de tweede gevaarlijke met enkele schoten van afstand, maar daarna was het weer de thuisploeg die het spel dicteerde. De grootste kans die volgde was er een voor Jean-Pierre Luciana. Een geblokte bal kwam ineens voor zijn voeten, maar met zijn linker schoof hij de naast het doel van de Ettense keeper. Het leek wachten op de Ulftse voorsprong, maar aan de andere kant ging de bal twintig minuten voor tijd ineens op de stip. Een lichte overtreding van Chiel Gerritsen werd, op het eerste oog, zwaar bestraft. Het buitenkansje werd echter op de paal geschoten door de ‘nummer 10’ van de groen-witten, en de koploper ontsnapte aan een achterstand. De volgende klap voor de gasten volgde enkele minuten later. Bij een actie in het strafschopgebied werd middenvelder Roel Gebbinck meermaals vastgehouden, maar hij ging door en bezorgde de bal bij de vrijstaande Mike Zastrow. De ‘good-old’ schoot vervolgens de bal in de 76e minuut achter de kansloze doelman, en zette ’t Oerseveld in vuur en vlam: 1-0! Het laatste kwartier werd er, op enkele afstandsschoten na, niets meer weggeven en de overwinning was binnen.

Door deze belangrijke wedstrijd te winnen blijft de ‘Boys’ aan kop van de 5e klasse D. Wij willen het publiek bedanken en hopen jullie volgende week in Zevenaar te zien bij de lastige uitwedstrijd tegen SDZZ. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen.