Prins Otto I

De Prinsen Presentatie


De prinsenpresentatie van 't ziekenhuusbälleke staat dit jaar volledig in het teken van het jubileum, het is de 33e keer dat er carnaval wordt gevierd ! Alle oud prinsen en prinsessen die aanwezig zijn worden naar voren geroepen om hun steentje bij te dragen aan de puzzel.

Langzamerhand ontstaat op het puzzelbord de tekst :

33e prins ziekenhuusballeke


Het bleek een omgekeerde puzzel te wezen, door het weghalen van de puzzelstukjes,
kwam langzaam maar zeker de foto tevoorschijn van de nieuwe prins van 't ziekenhuusbälleke !


De 33e prins van ut Ziekenhuusbälleke, Prins Otto I ! 


Prins Otto I


Ut ziekenhuusbälleke wordt in 2014 geregeerd door hoogheid, Prins Otto I. Na het bekend worden kan de Prins met zijn gevolg onder luid gejuich de kantine betreden en krijgt hij van Eierkoal de scepter overhandigd !


Carnaval bi-j ut ziekenhuusbälleke doe'j niet alleen, want "samen wut ut wat" !


Uiteraard de officiële handelingen, de onderscheiding door de prinses van vorig jaar, prinses Linda I en daarna natuurlijk het voorlezen van de proclamatie. 


Dit jaar de 33e keer ziekenhuusbällekesoavond, van een aantal acts die de afgelopen 33 jaar op de buhne hebben gestaan zijn filmbeelden gemaakt, gedurende de avond worden er dan ook op het scherm een aantal acts getoond. Hummel, Kwas en Kwas, Eierkoal zijn enkele voorbeelden die vanavond voorbij kwamen. 


Prins Peter I


Iseldonk wordt dit jaar geregeerd door Prins Peter I. Ook zijn komst werd op prijs gesteld en hij werd onderscheiden door Prins Otto I. Prins Peter I gaf aan niet zo heel veel te weten van de carnaval bij 't Ziekenhuusbälleke, maar daar is vanavond wel verandering in gekomen ...


Theo van de Wedeo


De eerste artiest van dit jaar is nieuw bij 't Ziekenhuusbälleke, een topper uut Bargh die ons als Theo van de Wedeo een kijkje geeft in zijn dagelijkse werkzaamheden.


BeKIEK ut


De tweede artiest van vanavond is een nieuwe act, komt uit eigen gelederen en staat voor het eerst op het podium. In de creatie van BeKIEK ut gaf Linda ons een beeld van haar vrijwillige werkzaamheden als fotograaf bij Ulftse Boys, je maakt wat mee, samen wut ut wat !


Over de Rooie


De volgende groep muzikanten is onderhand ook een vast gegeven op het podium bij de Boys. Het dweilorkest van Ulft, Over de Rooie ! Ze brachten in hun nieuwe outfit een paar fijne stukjes muziek waarna Prins Otto I de onderscheidingen uitdeelde.


Bakken an de bar


Voor de tweede keer vanavond een splikspinterni-je act en wederom eentje uit de eigen gelederen.
Bakken an de bar, twee bouwvakkers die op de steiger en achter de bar een aantal bakken weten te vertellen. Heel erg goed, een hoogtepunt !


De Gouden Inzetpil


Ut ziekenhuusbälleke heeft in 2010 een nieuwe onderscheiding in het leven geroepen. Een onderscheiding die wordt uitgereikt aan iemand die zich ingezet heeft voor Ulftse Boys.

Dit jaar heel erg bijzonder, want de gouden inzetpil 2014 werd toegekend aan Toon 'Eierkoal' Kok , gefeliciteerd !


De Achterlijke Nève


Altijd aanwezig op het podium bij de pronkzitting van Iseldonk en dit jaar wederom bij de Boys op de planken. Zoals elk jaar brachten de Achterlijke Nève ut verhaal van Iseldonk en de Boys, een muzikaal verhaal over het wel en wee in Iseldonk.


De finale


Traditiegetrouw wordt de avond afgesloten met de grote finale, iedereen die meegewerkt heeft aan deze succesvol verlopen carnavalsavond bij ut Ziekenhuusbälleke wordt begeleid door de muziek van Over de Rooie en de voice-over van Eierkoal naar voren geroepen.
 

Na de finale was het de beurt aan DJ Raymond om de rest van de avond te voorzien van muziek waardoor het nog een tijdje erg gezellig bleef bi-j de Boys.


Het was weer een geslaagde avond bi-j ut Ziekenhuusbälleke.

 

Namens Prins Otto I en de rest van ut Ziekenhuusbälleke nog een fijne carnaval !

 

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!