Mannen zondag, 1, 4e klasse D

17 september 2016 18:00

Heijmeriks, E.

Opstelling

Na twee mooie overwinningen op, achtereenvolgens, Angerlo Vooruit en RKPSC stond de derde competitiewedstrijd op zaterdagavond 17 september op het programma. Dit op verzoek van HC’03 vanwege de kermis in Drempt. De sfeer zat er de afgelopen weken goed in bij de medekoploper, maar ze wisten dat het bezoekende team, ondanks pas twee punten, een goede ploeg was. Om 18:00 uur stonden dezelfde namen aan de aftrap als in de wedstrijd tegen RKPSC: Jaap Bouman; Dirk Siemes, Thom Wassink, Jordy Schepers, Jesse Rijntjes; Geert Althoff, Caz de Ruyter, Rick Bannink; Roel Gebbinck, Jean-Pierre Luciana en Rik Perloy. Wisselspelers deze avond waren Marijn van den Heuvel, Dion Robben, Michael Melissen en Hidde Vinkenvleugel.

De ploeg van trainer Patrick Visser begon in eigen huis echter dramatisch aan het treffen. De scherpte ontbrak, duels werden niet gewonnen en als er ballen werden veroverd, werden ze binnen de kortste keren weer weggegeven. HC’03 daarentegen zat er scherp bovenop en rook bloed. De ploeg zette vroeg druk en wist hun goed voetballende ‘nummer 10’ goed te gebruiken. Een aantal aanvallen waren door de Ulftse verdediging al afgewend, tot de scheidsrechter in de 11e minuut niets anders kon doen dan de bal op de stip te leggen na een duidelijke handsbal van Jesse Rijntjes in het strafschopgebied. Doelman Jaap Bouman dook de goede hoek in, maar kon een vroege achterstand niet voorkomen: 0-1. Hopend op een scherper Ulftse Boys na deze tegenslag, werd de score niet veel later alweer verdubbeld. Na een aanval over de rechterkant gaf de Dremptse rechtsbuiten de bal straks voor, en werd de bal door één van de aanvallers in de 13e minuut hard achter Jaap Bouman gekopt: 0-2. Na enkele gemiste kansen voor de bezoekers begon de ‘Boys’ vanaf de vijfentwintigste minuut beter te voetballen en ontstond er langzamerhand meer druk. Dit resulteerde in enkele kansen op de gelijkmaker, waarvan de grootste voor Jean-Pierre Luciana. Na een goede actie kwam hij vrij voor de doelman van HC’03, maar in plaats van te schieten wilde hij de bal afleggen. Die bal werd echter weggewerkt, en de ‘Boys’ stond bij rust met 0-2 achter.

In de tweede helft werden alle goede bedoelingen al snel teniet gedaan door een vroeg doelpunt van de gasten. In de 49e minuut werd er slap verdedigd en konden de bezoekers de bal intikken: 0-3. Alsof het nog niet erg genoeg was, wist de ploeg uit Drempt in de 55e minuut na een schot opnieuw het doel te vinden: 0-4. De thuisploeg had het ontzettend lastig, oogde enorm aangeslagen en wist in het restant van het duel geen noemenswaardige kansen meer te creëren. Zoals de hele wedstrijd al het geval was, waren de gasten ook in de laatste minuten van het duel nog dodelijk effectief. In de 81e minuut wist één van hun aanvallers de bal voor de vijfde keer achter doelman Jaap Bouman te schieten: 0-5. De laatste klap kregen de Ulftenaren in de 88e minuut te verwerken. Na een voorzet wist een invaller bij de Dremptse ploeg, die geheel vrijstond, met een volley te scoren: 0-6.

Na deze rampzalige avond staat het elftal van trainer Patrick Visser weer met beide voeten aan de grond. Wel behoudt het team, door de resultaten op zondag, de derde plaats. Wij willen het publiek bedanken voor hun. Op zondag 25 september hopen we ons in en tegen Kilder te revancheren. We spelen dan om 14:30 uur op Sportpark de Tol. Tot dan!

Foto's gemaakt en geplaatst door Marco Giesen en Jeroen Tempels.