1 - 2

Zeddam-Sint Joris 1 (zon)

4 april 2019 20:00

G.B. (Bennie) Roenhorst

Voor Ulftse Boys is het deze week een ‘Engelse voetbalweek’, met maar liefst drie competitiewedstrijden. De eerste daarvan werd afgelopen zondag overtuigend met 0-3 gewonnen van concurrent MEC, waardoor Ulftse Boys die ploeg nu op één punt genaderd is. Gisteravond, op donderdag 4 april, stond de thuiswedstrijd tegen Zeddam-Sint Joris op het programma. In de eerste onderlinge ontmoeting kon de ‘Boys’ de eerste helft goed meekomen met de huidige nummer twee van de ranglijst, maar werd er na een zware tweede helft met 4-1 verloren. Rick Bannink was er in verband met zijn werk gisteravond niet bij en dus speelde het team in de volgende opstelling: Jaap Bouman; Jochem Robben, Milan Robben, Thom Wassink, Chiel Gerritsen, Jesse Rijntjes; Koen Hunting, Caz de Ruyter, Wouter Kok; Jean-Pierre Luciana en Stefan Mijnen. Op de bank zaten Dirk Siemes, Harm Keuben, Rik Perloy, Sean Kapelle en JO17-1-speler Nigel van Zantvoort.

Gedreven stapten de mannen van trainer Patrick Visser het veld op, en werden er in de openingsfase goede combinaties gemaakt. Het resulteerde in wat kleine kansen die helaas geen doelpunten hebben opgeleverd. Naarmate de eerste helft verstreek kreeg ook Zeddam-Sint Joris steeds meer grip op de wedstrijd en kregen zij ook enkele mogelijkheden. Voetballend ging het bij beide ploegen tot aan het strafschopgebied van de tegenstander redelijk, maar kwam het verder niet tot 100% kansen. Gescoord werd er daardoor niet, en dus was de brilstand met de rust een logisch gevolgd. Helaas bleek in de rust dat Chiel Gerritsen na een eigen ingezette sliding dusdanig geblesseerd was, dat hij in de kleedkamer achter moest blijven. Aan het begin van de tweede helft zou Rik Perloy aan de aftrap staan als zijn vervanger.

De tweede helft startte scherp, de thuisploeg bleef goed voetballen en probeerde de ruimtes te blijven zoeken. Via Rik Perloy en Jean-Pierre Luciana kwam de ‘Boys’ er een aantal gevaarlijk uit, maar telkens ging het in de beslissende fase rond het strafschopgebied mis.  De wedstrijd werd ook iets harder, en hier en daar werden een aantal stevige overtredingen gemaakt. Het kwam de wedstrijd niet echt ten goede, want erg grote kansen werden er nog steeds niet gecreëerd. In de 78e minuut keken de rood-wit-blauwen uit het niets tegen een achterstand aan. Vlak buiten het strafschopgebied werd een speler van Zeddam-Sint Joris niet opgepakt en kon hij vrij in de lange hoek raak schieten: 0-1. Terwijl de thuisploeg deze klap moest verwerken, kreeg het de volgende alweer te verduren. Doelman Jaap Bouman verwerkte een terugspeelbal niet goed, waardoor een aanvaller van de gasten simpel de score kon verdubbelen: 0-2. Na deze tegentreffer probeerde de ‘Boys’ veel druk te zetten en dit resulteerde in de 1-2. In een scrimmage voor het doel prikte debutant Nigel van Zantvoort de bal over de lijn. De minuten daaropvolgend bleef Ulfste Boys de druk er op houden, maar verder dan een volley van andermaal Nigel van Zantvoort in het zijnet kwam de thuisploeg niet.

Het werd op sportcomplex ’t Oerseveld een wedstrijd met veel strijd, maar weinig kansen. De ploegen waren aan elkaar gewaagd en een punt was verdiend geweest voor de ploeg van trainer Patrick Visser. Door het verlies zakt Ulftse Boys weer naar de twaalfde plaats, een plek die het zo snel mogelijk weer wil verlaten. Aanstaande zondag is hiervoor al de kans, als Sprinkhanen, terug te vinden op de één-na-laatste plaats,  op bezoek komt in Ulft. De eerste wedstrijd eindigde in 0-0, dus het wordt tijd om de belangrijke drie punten in Ulft te houden!